Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kiaušinių dažymas natūraliomis priemonėmis

      

    Atėjus pavasario šventėms, tradicija dažyti kiaušinius yra išplitusi visame pasaulyje. Tačiau, jei norite išbandyti kažką naujo ir natūralaus, yra daugybė būdų, kaip kiaušinius dažyti natūraliais dažais iš namų. Juk velykinių kiaušinių puošimas yra visų mėgstama šventinė tradicija, tai kodėl nepabandžius pasigaminti dažų namuose.

    Geriausiam rezultatui išgauti rekomenduojama naudoti baltus kiaušinius. Merkdami kiaušinius į nuovirą, prieš tai juos išvirkite ir į nuovirą dėkite dar karštus kiaušinius.

      

    VIENSPALVIŲ MARGUČIŲ DAŽYMAS

    Geltona spalva. Norint išgauti geltoną spalvą, rinkitės naudoti ciberžolę. Į pakankamą kiekį vandens (kad apsemtų kiaušinius), suberiame ciberžolę. Nuovirą kartu su kiaušiniais paverdama apie 15 minučių ir paliekame per naktį, kad spalva būtų intensyvesnė.

    Mėlyna spalva. Kad išgauti mėlyną spalvą, galima naudoti mėlynes. Mėlynes sutriname, užpilame vandeniu, paverdame 15 minučių, įpilame acto. Kiaušinius paliekame per naktį.

    Taip pat mėlynai spalvai išgauti galite naudoti mėlynąjį kopūstą. Smulkiai supjaustykite apie 200 gramų kopūsto ir virkite pusėje litro vandens. Virkite, kol vandens spalva taps tamsi, beveik juoda. Kuo ilgiau paliksite kiaušinius nuovire, tuo tamsesne spalva jie nusidažys. 

    Žalia spalva. Kad gautume žalią spalvą, galima naudoti žaliąją arbatą. Žaliąją arbatą užpilame verdančiu vandeniu ir paverdame 15 minučių. Po to sudedame dar karštus kiaušinius ir paliekame per naktį. Taip pat galima naudoti mėlynes su ciberžole ir špinato lapais. Visus ingredientus sutriname, užpilame verdančiu vandeniu, paverdame, dedame kiaušinius.

    Raudona spalva. Išgauti raudoną spalvą rinkitės naudoti burokus. Burokus reikia sutrinti, įpilti vandens ir virti apie 15 minučių. Įpilti acto ir dėti kiaušinius.

    Elektrinė spalva. Norint išgauti elektrinę spalvą, reikės žiedinio kopūsto. Sutarkuojame žiedinį kopūstą, užpilame reikiamu kiekiu vandens, nuovirą verdame 15 minučių, įpilame acto ir sudedame kiaušinius.

    Norint išgauti lapelius ar kitas žoleles ant kiaušinių, kiaušinius apdėkite žolelėmis, dėkite į medvilninę medžiagą ir apsukite siūlu ir merkite į dažus.

    Kad margučiai blizgėtų, kitą dieną, išimdami iš nuoviro, nusausinkite juos ir patepkite aliejumi, puikiai tiks rafinuotas kokosų aliejus

    Būkite kūrybingi, eksperimentuokite su spalvomis ir dizainais, nes kiaušinių dažymas, tai puiki galimybė išreikšti savo kūrybiškumą.

     

    "KOSMINIAI" MĖLYNI MARGUČIAI 

    Prireiks tik kelių ingredientų - baltų kiaušinių, mėlynojo kopūsto, sviesto ir baltojo acto. 

    Mėlyno dažo pagaminimui:
    1. Smulkiai supjaustytą mėlynąjį kopūstą sudėkite į puodą.
    2. Į puodą įpilkite vandens tiek, kad apsemtų kopūstą.
    3. Užvirinkite ir pavirkite apie 30 minučių.
    4. Kopūstą nukoškite ir išimkite.
    5. Įpilkite 2 šaukštus baltojo acto ir leiskite dažams atvėsti iki kambario temperatūros.

    Kiaušinių paruošimas:

    1. Išvirtus ir atvėsintus kiaušinius.

    2. Anr kepinėlės užtepkite kambario temperatūros sviesto ir lengvai patepkite kiaušinius. Stenkitės netepti sviesto kelis kartus toje pačioje vietoje, nes kiaušiniai gausis labiau balti nei mėlyni. 

    3. Aptepus kiaušinius sviestu, dėkite juos į nuovirą. Kuo ilgiau paliksite kiaušinius nuovire, tuo ryškesni jie gausis. 

    --

    Šaltinis: homeyohmy.com

      

      

    SODRŪS RUDI MARGUČIAI

    Prireiks kiaušinių, svogūnų lukštų, žolelių, acto, storo siūlo. 

    Kiaušinių paruošimas:

    Gerai nuplaukite kiaušinius ir palikite nudžiūti.

    Dažo paruošimas:

    1. Svogūnų lukštus bei actą užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir vitkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.

    2. Atvėsinkite ir išgriebkite svogūnų lukštus. Kiaušinius apdėliokite svogūnų lukštais, žolelėmis, lapeliais ir apvyniokite siūlu, kad laikytųsi ir verdant nenukristų.

    3. Įdėkite paruoštus kiaušinius bei likusius svogūnų lukštus į svogūnų lukštu nuovirą (jie turi būti pilnai apsemti skysčio) ir virkite maždaug 10-12 minučių. Nukelkite  nuo ugnies ir palikite dar 5 minutėms.

    4. Išvirusius kiaušinius išimkite ir atvėsinkite. Kai kiaušiniai atvės, išvyniokite juos ir nuimkite svogūnų lukštus. Jei norisi suteikti margučiams blizgesio, pilnai jiems nudžiuvus, ištepkite aliejumi. 

      

      

    ĮVAIRIŲ ATSPALVIŲ ROŽINIAI MARGUČIAI

    Jums reikės: 

    – 6 vidutinių burokėlių
    – 4 stiklinių vandens
    – 1 valgomojo  šaukšto baltojo acto (papildomai spalvai pasodrinti)
    – kietai virtų kiaušinių

    Dažo paruošimas:

    1. Užvirkite vandenį.

    2. Kol vanduo kaista, burokėlius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Kai vanduo užvirs, supilkite burokelius, actą ir virkite 25-30 minučių. Burokėlius išimkite kiaurasamčiu (arba perpilkite per sietelį), palikdami tik dažytą vandenį.

    Kiaušinių dažymas:

    Kiaušinius sudėkite į dažų nuovirą ir palaikykite iki norimo atspalvio išgavimo. Dažymo laikas gali svyruoti nuo 5 minučių iki beveik 24 valandų. Kuo ilgiau laikysite, tuo sodresnė bus spalva. 

      

    Atspalvių variacijos:

    - Norėdami išgauti gelsvai raudoną spalvą, pirmiausia kiaušinius pamerkite į nuovirą su ciberžole, kad jie nusidažytų geltonai. Tuomet kiaušinius pekelkite į burokėlių nuovirą. 

    – Norėdami gauti sodrią purpurinę spalvą, pirmiausia kiaušinius pamerkite į burokėlių nuovirą, o tuomet į mėlynųjų kopūstų nuovirą.  O norėdami dar intensyvesnės spalvos, kiaušinius dar kartą pamerkite į burokėlių nuovirą. 

    --

    Šaltinis: designmom.com

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite