Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Datulių, graikiškų riešutų ir kavos keksas

    Tai šventiškas, drėgnas ir labai turtingo skonio kepinys, kuris papuoš Jūsų šventinį stalą.

    Jums reikės:

    500 g minkštų datulių be kauliukų,

    300 ml paruoštos karštos kavos,

    1,5 arb. šaukštelio sodos,

    400 g kvietinių miltų,

    1 arb. šaukštelio cinamono,

    žiupsnelio malto muskato riešuto,

    žiupsnelio druskos,

    120 g minkšto sviesto,

    200 g kokosų žiedų cukraus,

    1 didelio kiaušinio,

    1 valg. šaukšto vanilės ekstrakto,

    150 g kapotų graikinių riešutų,

    Kavos glazūrai:

    2 valg. šaukštų karšto vandens,

    pusės šaukštelio tirpios kavos,

    2 valg. šaukštų cukraus pudros,

    3 valg. šaukštų lydyto sviesto,

    1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto

    ~70 g grakinių riešutų kekso papuošimui

    Gaminimas:

    Datules supjaustykite stambiais gabaliukais. Sudėkite į dubenį, užpilkite karšta kava ir soda. Pamaišykite ir palikite, kad pastovėtų.

    Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, muskatą ir druską. Atidėkite.

    Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės ekstraktą, dar kartą permaišykite. Nupilkite kavą nuo datulių ir pamažu pildami įplakite į sviesto masę. Toliau po šaukštą dėkite miltų mišinį ir lengvai su mentele maišykite vientisą tešlą. Pabaigoje įmaišykite datulių gabaliukus ir stambiai kapotus graikinius riešutus.

    Pailgą kekso formą ištieskite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi ar sviesto gabaliuku. Supilkite tešlą, mentele išlyginkite paviršių ir kepkite 55-65 minutes 180 laipsnių orkaitėje (ar keksas iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku, kai įsmeigtas į centrą lieka švarus ir neaplipęs tešla).

    Keksą ištraukite iš orkaitės ir palikite, kad pravėstų.

    Kavos glajui sumaišykite karštą vandenį su tirpia kava. Į kavą įmaišykite cukraus pudrą, ištirpintą sviestą ir vanilę. Turite gauti tirštą masę. Užpilkite ją ant pravėsusio kekso ir pabarstykite kapotais riešutais. Palaukite, kol glajus sustings ir tik tada pjaukite keksą.

    --

    Receptas: creative-culinary

    Gamino ir fotografavo el. parduotuvės administratorė Raimonda Bingelienė (raimonda_bing)

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite