Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

New
Ekologiški kakavos aliejaus gabaliukai COCOA, 200 g

Ekologiški kakavos aliejaus gabaliukai COCOA, 200 g

8,99 € su PVM

Kakavos aliejaus gabaliukai (arba kakavos sviestas) – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: COCOA-KKS-200

Sertifikatai:

PL-EKO-09
Non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2025-03-21

Apie prekę

Kakavos aliejaus gabaliukai (arba kakavos sviestas) yra natūralūs riebalai, išgaunami iš kakavos pupelių, kurios yra kakavmedžio (Theobroma cacao) sėklos. Dėl savo unikalių savybių ir naudos kakavos sviestas yra pagrindinis šokolado ir daugelio kitų maisto bei kosmetikos gaminių gamybos ingredientas.

Štai keletas pagrindinių dalykų apie kakavos sviestą:

Šokolado gamyba: Kakavos sviestas yra vienas iš pagrindinių šokolado komponentų. jis suteikia šokoladui sklandžią, vientisą tekstūrą, kreminį pojūtį burnoje ir gebėjimą tirpti jau esant kūno temperatūrai, todėl jis lengvai padengia gomurį ir išskiria sodrų skonį.

Naudojimas kulinarijoje: Be šokolado, kakavos sviestas taip pat naudojamas įvairiose kulinarijos srityse. Jis dažnai naudojamas kepant, konditerijos gaminiuose ir net kai kuriuose pikantiškuose sūriuose patiekaluose, kad būtų suteiktas sodrus skonis ir kreminė tekstūra.

Kosmetikos ir odos priežiūros produktai: Kakavos sviestas yra žinomas dėl savo drėkinamųjų ir minkštinamųjų savybių. Jis naudojamas įvairiuose odos priežiūros ir kosmetikos gaminiuose, tokiuose kaip losjonai, kremai, lūpų balzamai ir muilai, padedantys drėkinti ir suminkštinti odą.

Nauda sveikatai: nors kakavos sviestas daugiausia naudojamas kulinariniais ir kosmetikos tikslais, kai kurie žmonės jį taip pat naudoja siekdami galimos naudos sveikatai. Tai sveikųjų riebalų, įskaitant mononesočiuosius ir sočiuosius riebalus, šaltinis. Tačiau, kaip ir bet kokius riebalus, juos reikia vartoti saikingai.

Kietas kambario temperatūroje: Kakavos sviestas yra kietas kambario temperatūroje, jo tekstūra yra lygi ir trapi. Jis tirpsta kūno temperatūroje, todėl šokolado ir kakavos produktai tirpsta burnoje.

Ekstrahavimas: Kakavos sviestas gaunamas apdorojant kakavos pupeles. Pupelės skrudinamos, o tada kakavos kietosios dalelės atskiriamos nuo kakavos skysčio, paliekant kakavos sviestą. Tada sviestas rafinuojamas ir dezodoruojamas, kad pašalintų nešvarumus ir išgautų neutralų skonį.

Apskritai kakavos sviestas yra universalus ir vertingas ingredientas įvairiose pramonės šakose, įskaitant maistą, kosmetiką ir asmens priežiūrą, dėl savo patrauklių juslinių savybių ir galimos naudos.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.

Gamintojas: COCOA
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Ekologiškas kakavos sviestas.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė      3777 kJ/ 899 kcal
Baltymų 0.0 g
Angliavandenių 0.0 g
            - iš kurių cukrų       0.0 g
Riebalų 99.9 g
            - iš kurių sočiųjų 64.0 g
Skaidulų 0.0 g
Druskų <0.01 g

Naudojimas

Kakavos sviestas yra universalus ingredientas, kuris gali būti naudojamas tiek kulinarijoje, tiek odos priežiūros reikmėms. Štai kaip galite naudoti kakavos sviestą:

Panaudojimas kulinarijoje:

Šokolado gamyba: Kakavos sviestas yra pagrindinė šokolado sudedamoji dalis. Jis naudojamas šokoladui suteikti sklandžią tekstūrą ir tirpstančią burnoje skonį. Gamindami šokoladą namuose, galite ištirpinti kakavos sviestą kartu su kakavos milteliais ir saldikliais, kad sukurtumėte savo šokoladą.

Kepiniai: į savo kepimo receptus įtraukite kakavos sviesto, kad suteiktumėte papildomo skonio ir drėgmės. Jis gali būti naudojamas sausainiams, pyragams, pyragaičiams ir kitiems kepiniams. Pakeiskite kitus riebalus, tokius kaip sviestas ar aliejus, kakavos sviestu, kad gautumėte unikalų poskonį.

Karšti gėrimai: sutarkuokite arba susmulkinkite kakavos sviestą į karštus gėrimus, pvz., kavą ar arbatą, kad suteiktumėte sodrų skonį ir kreminę tekstūrą. Tai populiarus keto arba mažai angliavandenių turinčių gėrimų priedas.

Naudojimas odos priežiūrai ir kosmetikai:

Odos drėkiklis: Kakavos sviestas yra natūralus drėkiklis, galintis padėti drėkinti ir suminkštinti odą. Galite tepti tiesiai ant sausų vietų arba visą kūną po dušo.

Lūpų balzamas: Pasigaminkite lūpų balzamą, ištirpdydami kakavos sviestą kartu su bičių vašku ir eteriniais aliejais. 

Kūno sviestas: kurkite naminį kūno sviestą, sumaišydami lydytą kakavos sviestą su kitais natūraliais aliejais, pvz., kokosų aliejumi. Plakite mišinį, kol jis taps šviesus ir purus, tada užtepkite ant odos. Intensyvus drėkinimas garantuotas!

Strijų mažinimas: kai kurie žmonės naudoja kakavos sviestą, kad išvengtų strijų ir sumažintų jų atsiradimą. Tepkite jį į tempimą linkusias vietas, pavyzdžiui, pilvą nėštumo metu.

Masažo aliejus: Lydytas kakavos sviestas gali būti naudojamas kaip masažo aliejus. Įlašinkite kelis lašus mėgstamų eterinių aliejų, kad atsipalaiduotumėte ir pajustumėte aromatą.

Plaukų priežiūra: Užtepkite nedidelį kiekį ištirpinto kakavos sviesto ant plaukų galiukų, kad sudrėkintumėte sausus ir nepaklusnius plaukus.

Aromaterapija: Kakavos sviestas gali būti naudojamas kaip aromaterapijoje naudojamų eterinių aliejų nešiklis. Sumaišykite kelis lašus eterinio aliejaus su lydytu kakavos sviestu ir užtepkite ant odos.

Kai naudojate kakavos sviestą, atminkite, kad kambario temperatūroje jis yra kietas ir, susilietus su šilta oda, tirpsta. Norint jį naudoti, gali tekti jį švelniai ištirpinti įdedant norimą kiekį į karščiui atsparų indą su karštu vandeniu.

Prieš naudodami kakavos sviestą ant odos, ypač jei turite jautrią odą arba turite alergiją, atlikite pleistro testą, kad įsitikintumėte, jog nėra jokių nepageidaujamų reakcijų. Norėdami gauti geriausius rezultatus, visada naudokite aukštos kokybės kakavos sviestą iš patikimų gamintojų.

Susijusios prekės

  • 3,95 € In Stock

    Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.

    3,95 €
    In Stock
  • 4,46 € 5,25 € -15% In Stock

    Sumažinto riebumo kakavos milteliai RAW 10-12%. Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.

    4,46 € 5,25 € -15%
    Reduced price!
    In Stock
  • 6,99 € Out of stock

    Šios ekologiškos skaldytos kakavos pupelės turi daug kalcio ir geležies. Taip pat turi daug skaudulinių medžiagų. Mažai cukrų. Yra kofeino. 

    6,99 €
    Out of stock
  • 12,65 € 14,89 € -15% In Stock

    Sumažinto riebumo kakavos milteliai RAW 10-12%. Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.

    12,65 € 14,89 € -15%
    Reduced price!
    In Stock
  • 7,49 € In Stock

    Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.

    7,49 €
    In Stock
  • 20,85 € 29,78 € -30% In Stock
    New

    2 pakuočių rinkinys po 700g. Sumažinto riebumo kakavos milteliai RAW 10-12%. Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.

    20,85 € 29,78 € -30%
    Reduced price!
    In Stock

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški kakavos aliejaus gabaliukai COCOA, 200 g

Ekologiški kakavos aliejaus gabaliukai COCOA, 200 g

Kakavos aliejaus gabaliukai (arba kakavos sviestas) – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.