Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiškas mėlynių ir persikų pyragas

    Tai – mėlynių ir persikų pyrago receptas be kiaušinių, be pieno produktų ir be rafinuoto cukraus!

     

    Ingredientai:

    Pyrago tešla:

    2 puodeliai universalių miltų (arba baltų speltos miltų)

    2/3 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus (arba paprasto cukraus, rudojo cukraus, kokosų cukraus)

    2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

    1/2 puodelio šviesaus alyvuogių aliejaus (arba rapsų aliejus)

    1 puodelis migdolų pieno (tinka bet koks pienas, pavyzdžiui, avižų, sojų arba kokosų)

    1 arbatinis šaukštelis cinamono

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

    1/4 puodelio šviežių mėlynių (naudojant šaldytas mėlynes, pyragas kepa daug ilgiau, o tešla tampa per minkšta, todėl šaldytų mėlynių šiame recepte nerekomenduojame naudoti)

     

    Persikų ir mėlynių glaistas:

    3 šaukštai universalių miltų

    2 šaukštai nerafinuoto cukranendrių cukraus

    1 puodelis konservuotų persikų griežinėlių (nuvarvintų, nusausintų)

    1 puodelis šviežių mėlynių

     

    Trupininiam viršui:

    2/3 puodelio universalių miltų

    1/3 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus

    4 šaukštai šviesaus alyvuogių aliejaus

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

     

     

    Gaminimas:  

    1. 23 cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais išklokite dideliu kepimo popieriaus lapu – jis turėtų būti pakankamai didelis, kad kyšotų pro kepimo formos kraštus (kad vėliau pyragą būtų lengviau išimti iš formos ir perkelti ant grotelių vėsinimui). Kepimo formos dugną ir šonus apipurkškite aliejumi. Atidėkite į šalį.

    2. Atidarykite persikų skiltelių skardinę ir nuvarvinkite skystį per sietelį. Sudėkite skilteles ant didelio, storo sugeriamojo popieriaus lapo. Ant persikų griežinėlių viršaus taip pat uždėkite sugeriamojo popieriaus ir paspauskite arba patapšnokite, kad popierius sugertų persikų skystį.

    3. Nusausintus persikų griežinėlius sudėkite į dubenį, įberkite 1 puodelį mėlynių, 3 šaukštus miltų ir 2 šaukštus cukraus.

    4. Rankomis išmaišykite vaisių griežinėlius, kad jie tolygiai pasidengtų cukraus ir miltų mišiniu. Atidėkite į šalį.

    5. Į nedidelį dubenį sudėkite visus trupininio užpilo ingredientus, išmaišykite šakute, tada pirštais patrinkite, kad susidarytų tešlos gabalėliai. Atidėkite į šalį.

    6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

    7. Į didelį dubenį suberkite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Išplakite iki vientisos masės. Suberkite skystus ingredientus: aliejų, pieną ir vanilę. Gumine mentele sumaišykite iki vientisos tirštos pyrago tešlos. Jei norite, galite įmaišyti 1/4 puodelio mėlynių (nebūtina) – būtų skanu, bet kartu ir pailgintų kepimo laiką.

    8. Tolygiai supilkite pyrago tešlą į paruoštą kepimo formą.

    9. Ant pyrago tešlos uždėkite apvoliotų vaisių, tolygiai paskirstykite juos ir pirštais šiek tiek paspauskite (bet ne per daug).

    10. Ant vaisių pabarstykite trupininio mišinio – vaisiai bus vos matomi, bet taip ir turi būti.

    11. Kepkite pyragą 65–75 minutes 180 °C temperatūroje (kol į pyrago centrą įsmeigtas ilgas, plonas pagaliukas bus ištraukiamas beveik be trupinių).

    12. Leiskite pyragui 10 minučių atvėsti kepimo formoje.

    13. Prieš atidarydami kepimo formą, peiliu perbraukite aplinkui pyrago kraštus ir saugokite, kad nelūžtų pyrago šonai.

    14. Atsargiai atidarykite nuimamą pyrago formą ir padėkite pyragą ant grotelių, pakeldami kyšančius kepimo popieriaus kraštus.

    15. Prieš pjaustydami, palikite 1 valandą atvėsti ant grotelių.

     Išeiga: 12 gabalėlių

    Receptas:  theconsciousplantkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite