Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    „Budos dubenėlis“ su ryžių vermišeliais (Noodle Buddha Bowl)

    Budos dubenėlis (angl. Buddha Bowl) – tai apvalus dubenėlis, pripildytas sveiko, spalvingo ir įvairaus vegetariško maisto.

    Išbandykite šį Budos dubenėlį su ryžių vermišeliais, kreminiu aukso spalvos padažu ir sezamo sėklomis!

     

    Ingredientai:

    Ciberžolės ir tahini (sezamų pastos) padažo paruošimui:

    1/2 puodelio TAHINI (sezamų pasta)

    1/4 puodelio baltųjų ryžių acto

    1/2 puodelio vandens

    1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo

    1 arbatinis šaukštelis ciberžolės miltelių

    1/4 arbatinio šaukštelio imbiero

    1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

     

    „Budos dubenėlio“ paruošimui:

    200 gramų ryžių vermišelių makaronų (kiekvienai porcijai po 50 gramų)

    1 skardinė avinžirnių

    1/2 šaukšto avokadų aliejaus

    1 avokadas, supjaustytas griežinėliais

    2 puodeliai susmulkintų Iceberg salotų

    2 puodeliai susmulkinto raudonojo kopūsto

    1 vidutinio dydžio agurkas, supjaustytas juostelėmis

    1 vidutinio dydžio morka, nulupta ir supjaustyta juostelėmis

    4 ridikėliai, supjaustyti

    Smulkinti svogūnų laiškai

    4 mėtų lapeliai, supjaustyti

    4 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų

    1 šaukštas (juodųjų) sezamo sėklų

    Patiekimui: 1 žalioji citrina, supjaustytas skiltelėmis (nebūtina)

     

     

    Gaminimas:  

    1. Avinžirnius suberkite į kiaurasamtį, perplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite, pašalindami kuo daugiau drėgmės. Tada avinžirnius bei aliejų sudėkite į didelį dubenį ir išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Avinžirnius vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 22 minutes.

    2. Paruoškite ryžių vermišelių makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės, tada nukoškite ir perplaukite po šaltu vandeniu. Atidėkite į šalį.

    3. Paruoškite padažą: sudėkite visus padažo ingredientus į dubenį ir išplakite iki vientisos kreminės masės.

    4. Išdėliokite keturis dubenėlius su lygiomis porcijomis makaronų, traškių avinžirnių, daržovių ir šviežių žolelių. Apšlakstykite norimu padažo kiekiu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Patiekite su žaliosios citrinos skiltele (nebūtina).

    PASTABA: avinžirnius galite naudoti ir tiesiai iš skardinės. Vietoje avinžirnių galite naudoti EDAMAME pupeles arba TOFU.

    Padažas suteikia daug skonio, tad papildomai dėti druskos nėra būtina.

     

     Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  plantbasedfolk.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite