Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
,,Stir fry‘‘ yra Azijoje išpopuliarėjęs maisto gaminimo būdas.
Tokiu būdu nuolat maišomi ingredientai yra kepami ,,wok‘‘ keptuvėje; naudojamas nedidelis kiekis labai karšto aliejaus.
Ingredientai:
350-400 g itin kieto TOFU (angl. extra-firm tofu)
2 valgomieji šaukštai (plius 1 arbatinis šaukštelis) kukurūzų krakmolo
1/3 puodelio mažai druskos turinčio sojų padažo
1/4 puodelio vandens
2 valgomieji šaukštai HOISIN padažo
1 ½ valgomojo šaukšto ryžių acto
1 valgomasis šaukštas smulkinto česnako (maždaug 3 skiltelės)
1 valgomasis šaukštas smulkinto šviežio imbiero
3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus (arba vynuogių kauliukų ar kito neutralaus aliejaus); ir daugiau, jei reikia
2 brokoliai, supjaustyti žiedynais (apie 5–6 puodeliai)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1/4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 arbatiniai šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus
Smulkinti svogūnų laiškai (apie 1/2 puodelio)
2 valgomieji šaukštai skrudintų sezamo sėklų
Patiekimui: virti rudieji ryžiai arba bolivinė balanda
Gaminimas:
1. TOFU labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pakeisdami rankšluosčius kelis kartus pagal poreikį. Šiek tiek paspauskite TOFU, kad išspaustumėte vandens perteklių (tik ne per stipriai, kad nesutrupėtų). Perpjaukite TOFU kubelį per vidurį pusiau (tarsi pjautumėte mėsainio bandelę), tada supjaustykite 2-3 cm kubeliais. Sudėkite ant didelės lėkštės arba kepimo skardos ir dar kartą lengvai nusausinkite.
2. Lėtai ir tolygiai apibarstykite TOFU kubelius 2 šaukštais kukurūzų krakmolo (pirmiausiai galite užberti 1/2 šaukšto, sumaišyti, tada pakartoti šiuos žingsnius dar kelis kartus). Pirštais atsargiai išmaišykite, kad TOFU būtų padengtas kuo tolygiau.
3. Mažame dubenyje sumaišykite sojų padažą, vandenį, HOISIN, ryžių actą, česnaką, imbierą ir likusį 1 arbatinį šaukštelį kukurūzų krakmolo.
4. Didelėje nepridegančioje keptuvėje (arba wok keptuvėje) įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus (ant vidutinės-stiprios ugnies). Kai aliejus įkais, sudėkite brokolius, druską ir pipirus. Kepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol brokolis taps traškus ir minkštas (maždaug 5 minutes). Perdėkite į lėkštę.
5. Į keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies įpilkite 2 šaukštus likusio aliejaus. Sudėkite TOFU vienu sluoksniu ir kepkite, maždaug kas 3 minutes pamaišydami, kol TOFU taps auksinės spalvos iš visų pusių. TOFU gali sulipti, o kai kurie gabalėliai gali šiek tiek sutrupėti. Naudokite tvirtą šaukštą, kad atskirtumėte prilipusius gabalėlius, ir nesijaudinkite dėl sutrupėjusių gabalėlių – jie itin skanūs!
6. Grąžinkite brokolį į keptuvę ir užpilkite padažu. Išmaišykite, tada patroškinkite tol, kol brokolis sušils, o padažas šiek tiek sutirštės (maždaug 1 minutę). Įmaišykite sezamų aliejaus ir svogūnų laiškų. Pabarstykite sezamo sėklomis. Patiekite karštus, su ryžiais.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite