Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vištiena su anakardžiais

    Ingredientai:

    570 g vištienos krūtinėlės mėsos (maždaug 2 didelės), supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais

    2 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba marantos miltelių (arrowroot))

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    1/4 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

    1 ½ šaukšto rapsų aliejaus

    3 vidutinio dydžio raudonosios paprikos, be sėklų, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais

    1 didelis brokolis, supjaustytas žiedynais (maždaug 4 puodeliai)

    1 ryšelis svogūnų laiškų, plonai supjaustyti

    2/3 puodelio sausai skrudintų nesūdytų anakardžių

    Patiekimui: virtų rudųjų ryžių arba bolivinės balandos

     

    Padažui:

    1/4 puodelio mažai druskos turinčio sojų padažo

    3 šaukštai ryžių acto

    2 šaukštai medaus (ir papildomai – pagal skonį)

    1 šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero

    2 skiltelės susmulkinto česnako (maždaug 2 arbatiniai šaukšteliai)

    1/4 arba 1/2 arbatinio šaukštelio čili dribsnių (ir papildomai – pagal skonį)

    Gaminimas:  

    1. Mažame dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su kukurūzų krakmolu, druska ir pipirais.

    2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, sudėkite vištieną ir kepinkite 4 minutes, kol šiek tiek apskrus. Sudėkite paprikas, brokolį ir svogūnų laiškus. Toliau kepkite tol, kol vištiena iškeps, o daržovės taps traškios ir minkštos (maždaug dar 5 minutes). Įmaišykite anakardžius ir pakepinkite dar 30 sekundžių.

    3. Kol vištiena ir daržovės kepa, paruoškite padažą. Mažame dubenyje sumaišykite sojų padažą, ryžių actą, 2 šaukštus medaus, imbierą, česnaką ir 1/4 arbatinio šaukštelio čili dribsnių. Paragaukite ir pridėkite daugiau medaus ir (arba) čili dribsnių, jei reikia. Supilkite padažą į keptuvę ir išmaišykite taip, kad vištiena gerai pasidengtų padažu. Patiekite iš karto su rudaisiais ryžiais.

     

     Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  wellplated.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite