Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Padažui:
1 ½ valgomojo šaukšto baltojo vyno acto
1 valgomasis šaukštas medaus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių
3 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
3 valgomieji šaukštai smulkintų askaloninių česnakų (dar žinomi kaip šalotiniai svogūnai arba askalonai; angl. shallot)
Salotoms:
1/4 puodelio supjaustytų migdolų
450 g pomidorų, šerdį pašalinti, pomidorus supjaustyti 1 cm skiltelėmis
450 g persikų, be kauliukų ir supjaustytų 1 cm skiltelėmis
225 g BURRATA sūrio
1/4 puodelio šviežių mėtų lapelių, suplėšytų
Gaminimas:
1. Paruoškite padažą: mažame dubenyje išplakite actą su medumi, druska ir smulkintais raudonųjų pipirų dribsniais. Įmaišykite alyvuogių aliejų, kol susidarys emulsija (jei naudojate stiklainį, galite sandariai uždengti dangteliu ir pakratyti, kol alyvuogių aliejus įsimaišys). Tada įmaišykite askaloninius česnakus. Padažą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki trijų dienų.
2. Paskrudinkite migdolus: supjaustytus migdolus sudėkite į nedidelę sausą keptuvę ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Skrudinkite, dažnai maišydami, apie 3–5 minutes, kol riešutai taps auksinės-rudos spalvos ir kvapnūs. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.
3. Pomidorų ir persikų skilteles išdėliokite pakaitomis ant plokščio serviravimo indo. Apšlakstykite puse padažo kiekio. Suplėšykite burrata sūrį į didelius gabalėlius ir išbarstykite ant viršaus. Sūrį gausiai pagardinkite druska. Likusiu padažu vėl apšlakstykite salotas, pabarstykite plėšytų mėtų lapelių bei skrudintų migdolų ir patiekite. Skanaus!
Išeiga: 5 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite