Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Pusryčių dubenėliai (virtas kiaušinis, daržovės, jogurto padažas su žolelėmis)

    Ingredientai:

     

    Morkų paruošimui:

    2 vidutinio dydžio morkos

    2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių

    1 arbatinis šaukštelis ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1/4 arbatinio šaukštelio kumino

    1/4 arbatinio šaukštelio kalendros

    jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Jogurto padažui:

    2 puodeliai graikiško jogurto, nenugriebto pieno

    2 šaukštai citrinos sulčių

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    2 skiltelės česnako

    1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos

    1/3 puodelio laiškinių česnakų (atidėkite šiek tiek papuošimui)

    1/3 puodelio šviežio baziliko

    1/4 puodelio šviežių mėtų

    šviežiai malti juodieji pipirai

     

    dubenėliams:

    sauja salotų lapų

    1 vidutinio dydžio burokėlis, labai smulkiai supjaustytas

    4 ridikėliai, plonai supjaustyti

    2 maži pomidorai, supjaustyti skiltelėmis

    2 minkštai virti kiaušiniai

    ypač tyras alyvuogių aliejus, apšlakstymui

    jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Gaminimas:  

    1. Minkštai virtų kiaušinių gaminimas: į vidutinio dydžio puodą įpilkite vandens ir užvirinkite ant silpnos ugnies. Kiaurasamčiu atsargiai įleiskite kiaušinius į vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 7 minutes. Išimkite ir nedelsdami atvėsinkite dubenyje su lediniu vandeniu apie 3 minutes. Kai kiaušiniai atvės, pastuksenkite į kiekvieno kiaušinio dugną, kad šiek tiek įskiltų lukštas. Paimkite nedidelį šaukštelį ir atsargiai stumkite jį aplink kiaušinį, kad jį atlaisvintumėte ir išimtumėte iš lukšto. Nuluptus kiaušinius atidėkite į šalį.

    2. Paruoškite aštrias morkų salotas: sutarkuokite morkas (lengviausia tai padaryti yra naudojant virtuvinio kombaino tarkavimo plokštelę). Tada morkas sudėkite į nedidelį dubenėlį ir sumaišykite su citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, kuminu, kalendra ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Atidėkite į šalį ir išvalykite virtuvinį kombainą.

    3. Paruoškite jogurto padažą: virtuviniame kombaine sutrinkite jogurtą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską. Sudėkite laiškinius česnakus, baziliką bei mėtas ir trinkite tol, kol viskas tarpusavyje susimaišys.

    4. Paruoškite pusryčių dubenėlius: sudėkite salotų žalumynus, morkas, burokėlius, ridikėlius, pomidorus ir minkštai virtus kiaušinius. Apšlakstykite dubenėlius alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite su jogurto padažu.

    5. Likusį jogurto padažą laikykite šaldytuve iki 3–4 dienų. Jis puikiai tinka daržovėms mirkyti (angl. dipping), tepti ant sumuštinių arba gardinti salotas.

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite