Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Šalta vasariška cukinijų ir bazilikų sriuba

    Ingredientai:

    2/3 puodelio supjaustytų porų (tik minkštos baltos ir šviesiai žalios dalys)

    Ypač tyras alyvuogių aliejus, apšlakstymui

    1 skiltelė česnako, supjaustyta

    2 mažos cukinijos, supjaustytos (+ plonai supjaustytos cukinijų juostelės sriubos papuošimui)

    1/4 puodelio kanapių sėklų

    1/2 citrinos sulčių, arba daugiau – pagal skonį

    1/2 šaukšto miso pastos

    1 puodelis vandens (arba daugiau, jei reikia)

    1/2 puodelio šviežio baziliko

    jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

     

    česnakiniams skrebučiai (angl. garlic croutons):

    2 puodeliai kubeliais supjaustytos raugo duonos (angl. sourdough)

    1/2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos

    Ypač tyras alyvuogių aliejus, apšlakstymui

     

    Gaminimas:  

    1. Poro baltąją ir šviesiai žaliąją dalis supjaustykite žiedais. Gerai nuplaukite, nusausinkite ir leiskite nudžiūti.

    2. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės-silpnos ugnies įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Sudėkite porus, įberkite žiupsnelį druskos ir kepkite tol, kol suminkštės, 5–8 minutes. Paragaukite – porai turėtų būti šiek tiek permatomi ir neturėtų būti kartaus skonio. Įmaišykite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių. Nukelkite nuo ugnies.

    3. Trintuve (blenderyje) sumaišykite porų mišinį su cukinijomis, kanapių sėklomis, citrinos sultimis, miso pasta, vandeniu bei žiupsneliu pipirų ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite baziliką ir vėl sutrinkite. Paragaukite ir, jei reikia, pridėkite daugiau citrinos arba druskos. Įpilkite daugiau vandens, jei norite skystesnės konsistencijos.

    4. Paruoškite česnakinius skrebučius: įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant kepimo skardos sumaišykite skrebučius su česnaku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepkite tol, kol taps traškūs, apie 8 minutes. Sriubą patiekite kambario temperatūros arba šiek tiek atšaldytą, su česnakiniais skrebučiais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite