Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ant grotelių keptas halumio sūris – puikus užkandis arba priedas salotoms bei sumuštiniams!
Ingredientai:
225 g halumio (halloumi) sūrio, supjaustyto 1 cm griežinėliais
2 ½ šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 citrina, perpjauta pusiau
1 ½ arbatinio šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių
Patiekimui: pita duona (nebūtina)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite grilį iki vidutinės-stiprios temperatūros (apie 200 laipsnių Celsijaus). Įsitikinkite, kad jūsų grilis yra LABAI švarus, kitaip halumis gali pridegti.
2. Mažame dubenyje sumaišykite 1 ½ valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus ir raudonėlio.
3. Halumio sūrį supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
4. Abi halumio puses aptepkite marinatu.
5. Gausiai patepkite grilį aliejumi. Kepkite halumį 2–6 minutes, vieną ar du kartus apversdami, kol atsiras grilio žymių. Padėkite citriną ant grotelių perpjauta puse žemyn ir kepkite tol, kol atsiras grilio žymių. Jei norite kepti pitą ant grotelių, aptepkite ją alyvuogių aliejumi, tada kepkite po minutę ar dvi iš kiekvienos pusės, kol sušils.
6. Perkelkite keptą halumį ir citriną į lėkštę. Apšlakstykite sūrį likusiu 1/2 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus. Ant viršaus išspauskite keptą citriną. Pabarstykite čiobreliais. Sūrį patiekite šiltą su pita duona, įmaišytą į salotas arba kitu jums patinkančiu būdu.
Išeiga: 12 porcijų
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite