Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
2 puodeliai (225 g) migdolų miltų
1/3 puodelio klevų sirupo arba bet kokio kito skysto saldiklio
1/4 puodelio ištirpinto ir atvėsinto kokosų aliejaus (matuokite būtent ištirpinto kokosų aliejaus tūrį). Kokosų aliejų galite pakeisti ištirpintu veganišku sviestu, alyvuogių aliejumi arba avokadų aliejumi.
1/2 puodelio (90 g) šviežių mėlynių
Nebūtini priedai:
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Migdolų griežinėliai
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi; negausiai patepkite jį kokosų aliejumi. Atidėkite į šalį.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, klevų sirupą ir ištirpintą kokosų aliejų. Įdėkite vanilės ekstrakto ir druskos, jei naudojate.
3. Maišykite gumine mentele tol, kol susidarys tešla.
4. Atsargiai įmaišykite šviežias mėlynes (jų nesutraiškydami).
5. Padalinkite tešlą į 8 rutuliukus; tešla lipni – galite sutepti rankas aliejumi.
6. Kiekvieną tešlos rutuliuką sudėkite ant paruoštos kepimo skardos, palikdami tarp jų 2-3 cm tarpus. Šiek tiek paspauskite viršų, jei norite, kad sausainiai būtų plokščios formos. Ant viršaus pabarstykite migdolų griežinėlių ir nestipriai paspauskite, kad jie priliptų. Šie sausainiai kepdami beveik nesiplečia, tad forma, kurią jiems suteiksite šiame etape, iškepus išliks beveik tokia pati.
7. Kepkite sausainius 15–18 minučių 180 °C temperatūroje (grotelės ties orkaitės viduriu), kol kraštai taps auksinės-rudos spalvos.
8. Leiskite jiems 15 minučių atvėsti ant kepimo skardos, tada po kiekvienu sausainiu pakiškite mentelę ir 1 valandą palikite atvėsti ant grotelių.
Išeiga: 8 sausainiai
Receptas: theconsciousplantkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite