Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Orkaitėje keptos daržovės su avižiniais dribsniais

    Ingredientai:

    1 puodelis avižinių dribsnių

    1 valgomasis šaukštas ispaninio šalavijo (čija) sėklų

    1/3 puodelio universalių miltų (arba kitų jūsų pasirinktų miltų)

    1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    1/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    1 arbatinis šaukštelis GARAM MASALA arba SAMBAR prieskonių

     

    Daržovėms:

    1/2 puodelio smulkintų paprikų

    1/2 puodelio smulkiai supjaustytų morkų

    1/4 puodelio smulkintų svogūnų

    1/2 puodelio smulkintų pomidorų

    1/4 puodelio smulkintų kalendrų

     

    „Šlapieji“ ingredientai:

    1 valgomasis šaukštas aliejaus (jei nenaudojate aliejaus, praleiskite ir įpilkite 1 valgomąjį šaukštą TAHINI arba veganiško jogurto)

    1 puodelis karšto augalinio pieno, vandens arba sultinio

    nebūtini priedai: 1-2 valgomieji šaukštai maistinių mielių (arba veganiško sūrio)

    Gaminimas:  

    1. Į 20x25 cm arba panašaus dydžio kepimo indą (arba 23x23 cm) sudėkite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, chia sėklas, druską bei prieskonius ir gerai išmaišykite. Sudėkite visas daržoves ir dar kartą gerai išmaišykite.

    2. Tada įpilkite aliejaus bei pašildyto pieno ir gerai išmaišykite. Mentele išlyginkite mišinį. Palikite mišinį 5–10 minučių pastovėti, kol įkais orkaitė.

    3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, tada kepkite 35–45 minutes (kol viršus sustings, o kraštai šiek tiek paruduos).

    4. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti. Galite patiekti šiltą arba šaltą, su kečupu, čatniu (indiška užtepėlė), citrinos sultimis ar kitais pagardais (arba visai be priedų).

    5. Supjaustykite ir laikykite šaldytuve sandariame inde iki 4 dienų (arba šaldiklyje iki 2 mėnesių). Pakartotinai pašildykite orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje.

    PASTABA: jei norite sotesnio varianto, į sausą mišinį galite įberti 1/4 puodelio migdolų miltų arba smulkintų riešutų. Taip pat galite įdėti 1 puodelį EDAMAME pupelių arba virtų pupelių – turėsite baltymais praturtintus pusryčius!

    Vaflių gaminimas: papildomai įberkite dar 1/3 puodelio miltų. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių; kepkite vaflinėje keptuvėje.

     

    Išeiga: 3 porcijos

    Receptas: veganricha.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite