Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Veganiški takai su korėjietiška pasta Gochujang – nepakartojamas skirtingų tekstūrų bei skonių junginys!
Ingredientai:
Tofu paruošimui:
425 g itin kieto TOFU ( angl. extra-firm tofu), prislėgto su svoriu mažiausiai 15 minučių
1½ šaukšto sojų padažo (arba TAMARI padažo)
1–1½ šaukšto aštrios GOCHUJANG pastos
1 šaukštas imbiero ir česnako pastos (arba 3 skiltelės česnako, susmulkintos + 1 cm imbiero gabalėlis, nuluptas ir susmulkintas)
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
1 šaukštas klevų sirupo
1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Padažo paruošimui:
1/3 puodelio veganiško jogurto arba majonezo
1 šaukštas GOCHUJANG pastos
2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių (arba naudokite žaliosios citrinos sulčių ir obuolių sidro acto mišinį)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
1 šaukštas klevų sirupo
Salotoms:
3 puodeliai susmulkintų daržovių mišinio: žaliojo / raudonojo kopūsto, morkų, obuolių (arba kitokio jūsų pasirinkto traškių daržovių mišinio)
Gochujang pastos-klevų sirupo užpilui (nebūtina):
1 arbatinis šaukštelis GOCHUJANG pastos
1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo
1 šaukštas karšto vandens
Kiti ingredientai:
6 mažos miltų tortilijos (be glitimo, jei reikia)
Nebūtini priedai:
marinuotos Chalapos paprikos (jalapeno), kalendra, svogūnų laiškai
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 205 °C. Prislėkite TOFU su svoriu ir atidėkite į šalį. Dubenyje paruoškite marinatą - sumaišykite visus TOFU ruošimui skirtus ingredientus, išskyrus kukurūzų krakmolą. Gerai išmaišykite. Sutrupinkite TOFU į dubenį ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų marinatu. Trupinkite į ne didesnius nei 1 cm gabalėlius (kad jie vėliau gerai apskrustų).
2. TOFU mišinį pabarstykite kukurūzų krakmolu ir gerai išmaišykite. TOFU paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (gerai išskleiskite, kad neliktų didelių gumulėlių, nes pradėję kepti jie nebeatsiskirs).
3. Kepkite 25 minutes ar ilgiau. Po 20 minučių perstumdykite TOFU gabalėlius: buvusius centre perstumkite į kraštus (ir atvirkščiai), nes kraštuose esantys gabalėliai greičiau apskrunda. Kepkite dar 5 minutes. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
4. Tuo tarpu paruoškite salotas: dubenyje sumaišykite visus aukščiau nurodytus padažo ingredientus. Paragaukite ir patikrinkite, ar nieko netrūksta. Pridėkite daugiau jogurto (jei norite labiau kreminės tekstūros) arba daugiau GOCHUJANG pastos (kad būtų aštriau). Vėlesniam naudojimui atidėkite apie 2 šaukštus padažo (prireiks takų apšlakstymui). Likusią dalį sumaišykite su salotų mišiniu ir atidėkite į šalį. Beje, galite nenaudoti GOCHUJANG pastos ir gaminti įprastas salotas!
5. Tada paruoškite GOCHUJANG pastos-klevų sirupo užpilą: sumaišykite GOCHUJANG, klevų sirupą ir karštą vandenį. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
6. Pašildykite tortilijas. Į kiekvieną tortiliją įdėkite nemažą kiekį salotų, o ant viršaus sudėkite TOFU. Apšlakstykite atidėtu salotų padažu bei GOCHUJANG pastos-klevų sirupo užpilu (jei naudojate). Ant viršaus galite uždėti marinuotų Chalapos paprikų, kalendros arba smulkintų svogūnų laiškų bei žiupsnelį druskos.
Išeiga: 3 porcijos
Receptas: veganricha.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite