Jums reikės:
450 g Ekologiškų avinžirnių AMRITA2 skiltelių česnako (Česnaką galima keisti Asafetida (kvapioji ferula) norint pikantiškesnio skonio1 v.š. Sezamų pastos "Tahini Light" MERIDIAN
1 citrinos
2 v.š. alyvuogių aliejus
Ruošimas:
Perplauti per naktį mirkytus avinžirnius šaltu vandeniu ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Nupylus vandenį, avinžirnius sudėti į plakiklį, įpilti keletą šaukštų nuo virimo likusio skysčio, suberti trintas česnako skilteles (arba Asafetidą), Tahini pastą, supilti alyvuogių aliejų, išspausti citrinos sultis ir pagardinti prieskoniais. Viską sutrinti iki vientisos masės. Galima patiekti su duona, krekeriais ar šviežiomis daržovėmis. Siekiant paįvairinti humuso skonį, jį galima pagardinti svogūnais, saldžiomis paprikomis arba saulėje džiovintais pomidorais. Laikykite šaldytuve.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite