Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Tofu indiškame čili pomidorų kario padaže (veganiškas)

    Ingredientai:

    Tofu paruošimui:

    400 g kieto arba labai kieto (extra-firm) TOFU, prislėgto su svoriu mažiausiai 15 minučių, tada supjaustyto 1 cm storio ir 4 cm pločio gabalėliais

    1 arbatinis šaukštelis Kašmyro čili miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo

    2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių aliejaus arba neutralaus aliejaus kepimui

     

    Padažui:

    2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus

    1½ puodelio (240 g) smulkinto raudonojo svogūno

    1/2 arbatinio šaukštelio pankolių sėklų

    1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (žirneliais)

    3 skiltelės česnako, susmulkintos

    1 ½ – 2 šaukštai Kašmyro čili miltelių

    1 juodasis kardamonas, šiek tiek pradarytas

    2 gvazdikėliai

    1 cinamono lazdelė, 4–5 cm ilgio

    Didelis žiupsnelis asafetidos, taip pat vadinama "Hing" (nebūtina)

    1/4 arbatinio šaukštelio ciberžolės

    1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero

    1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    110 g pomidorų tyrės, prieskoniais negardinto pomidorų padažo arba šviežiai trintų pomidorų

     

    Patiekimui:

    kalendra, citrinos sultys

    veganiškas jogurtas arba grietinėlė

    Gaminimas:  

    1. Prislėkite TOFU su svoriu, tada supjaustykite jį 4x5 cm storio stačiakampiais gabalėliais (maždaug 1 cm storio). Arba galite tiesiog suplėšyti TOFU, kad tekstūra būtų panašesnė į vištienos (beje, tokiu būdu TOFU sugers daugiau skonio).

    2. Į negilų dubenį suberkite Kašmyro čili miltelius, česnako miltelius, druską ir kukurūzų krakmolą. Gerai išmaišykite. Į dubenį sudėkite pusę turimų TOFU gabalėlių ir išmaišykite, kad pasidengtų mišiniu. Išimkite gabalėlius, tada sudėkite anksčiau atidėtus TOFU ir vėl išmaišykite. Jei TOFU plėšėte, o ne pjaustėte taisyklingais stačiakampiais – sudėkite visus gabalėlius iš karto ir viską gerai išmaišykite. Atidėkite į šalį.

    3. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Įpilkite aliejaus ir, kai aliejus įkais, sudėkite TOFU. Tolygiai paskleiskite ir kepkite netrukdomai 2–3 minutes (kol apačia taps auksinės spalvos). Apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol gražiai paruduos. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

    4. Paruoškite padažą: į tą pačią keptuvę įpilkite arbatinį šaukštelį aliejaus (ant vidutinės-stiprios ugnies). Sudėkite svogūną, pankolių sėklas, juoduosius pipirus ir 1/8 arbatinio šaukštelio druskos. Išmaišykite ir kepkite tol, kol svogūnai taps auksinės spalvos. Čia naudojame nemaltus prieskonius, nes vėliau svogūnų mišinį sutrinsime į vientisą masę. Jei nenorite trinti svogūnų mišinio, naudokite maltas pankolių sėklas ir maltus juoduosius pipirus.

    5. Įpilkite šiek tiek vandens, kad svogūnas tolygiai iškeptų. Tik nepilkite per daug, nes norime, kad svogūnas būtų auksinės spalvos (geriau šiek tiek išsausėjęs, nei išbrinkęs). Tradiciškai šiame recepte yra naudojamas keptas svogūnas, bet šį kartą jį pakepinsime iki auksinės-rudos spalvos.

    6. Įpusėjus svogūno kepimui, sudėkite česnaką ir toliau kepkite. Kai svogūnas taps auksinės spalvos, sudėkite jį į trintuvą (blenderį). Įberkite 1½–2 šaukštus Kašmyro čili miltelių ir 1 puodelį vandens, tada sutrinkite mišinį iki vientisos masės. Gali tekti trinti minutę, tada leisti pastovėti 2–3 minutes ir vėl trinti 30 sekundžių. Jei mišinys per tirštas, įpilkite daugiau vandens, kad jis sklandžiai susimaišytų.

    7. Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įpilkite arbatinį šaukštelį aliejaus. Sudėkite juodąjį kardamoną, gvazdikėlius bei cinamono lazdelę ir pakepinkite kelias sekundes. Tada sudėkite asafetidą (jei naudojate), pakepinkite 2 sekundes; sudėkite sutrintą svogūnų mišinį, pomidorų tyrę, visus maltus prieskonius ir likusią druską. Išmaišykite.

    8. Praplaukite trintuvą 1/2 puodelio vandens ir supilkite į keptuvę. Tada sudėkite apkeptus TOFU griežinėlius, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir patroškinkite 20–30 minučių. Kad atsiskleistų visas skonis, padažas turėtų lėtai virti ant silpnos ugnies. Jis šiek tiek sutirštės, o viršuje atsiras raudonas aliejaus blizgesys. Net jei blizgesio neatsiras, spalva patamsės, o patiekalas pradės sodriai kvepėti.

    9. Po 20–25 minučių paragaukite ir patikrinkite, ar netrūksta druskos bei prieskonių. Jei norite, įberkite šiek tiek cukraus arba citrinos sulčių. Leiskite dar kelias minutes pasitroškinti, tada išjunkite ugnį. Galite pagardinti kalendra ir veganišku jogurtu. Patiekite su ryžiais, bolivine balanda, naan duona, raugo duona (Sourdough) arba keptomis daržovėmis. Arba galite pasigaminti pita duonelės suktinukų su padaže troškintu TOFU, traškiomis daržovėmis ir marinuotais svogūnais.

    Išeiga: 3 porcijos

    Receptas: veganricha.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite