Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Turkiškas jogurto gėrimas („ayran“)

    Tai – putojantis šaltas jogurto gėrimas.

    Jei neturite „barmeno" gėrimų plaktuvo, panašų rezultatą galite pasiekti pilstydami jogurto gėrimą tarp dviejų itin didelių stiklinių arba ąsočių. Pilkite iš aukštai, kad patektų kuo daugiau oro – geriausia tai  daryti virš kriauklės!

    Ingredientai:

    1/2 puodelio paprasto nesaldinto jogurto (nenugriebto pieno)

    3/4 puodelio šalto vandens

    Druska

    Patiekimui: džiovintos arba šviežios mėtos (nebūtina)

     

    Gaminimas:  

    1. Į „barmeno" gėrimų plaktuvą įpilkite jogurto, vandens ir druskos (pagal skonį). Šakute arba šaukštu išmaišykite.

    2. Sandariai uždarykite plaktuvą. Stipriai purtykite apie 10 sekundžių.

    3. Atsargiai atidarykite viršų (gali tekti stuktelėti į šoną delnu). Įdėkite saują ledo, gerai uždarykite ir dar kartą energingai supurtykite – gėrimas turėtų putoti.

    4. Dar kartą atidarykite plaktuvo viršų, perpilkite į stiklinę, papuoškite džiovintomis arba šviežiomis mėtomis ir patiekite.

    PASTABA: graikiškas jogurtas yra tirštesnis nei turkiškas. Jei naudojate graikišką jogurtą, papildomai įpilkite dar vieną ar du šlakelius vandens. Pirmiausiai itin gerai išplakite vandenį bei jogurtą šakute, po to – labai energingai suplakite plaktuve.

    Išeiga: 1 porcija

    Receptas: themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite