Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Išbandykite šias rytietiškas salotas su itin smulkiu bulguru, petražolėmis, mėtomis ir daržovėmis!
Ingredientai:
1/2 puodelio itin smulkaus bulguro
4 kieti pomidorai, labai smulkiai supjaustyti
1 ilgavaisis agurkas, labai smulkiai supjaustytas
2 kekės petražolių, koteliai pašalinti, nuplautos ir gerai nusausintos, labai smulkiai supjaustytos
12–15 šviežių mėtų lapelių, koteliai pašalinti, nuplauti, gerai nusausinti, labai smulkiai supjaustyti
Svogūnų laiškai, labai smulkiai supjaustyti
Druska
3–4 šaukštai žaliosios arba geltonosios citrinos sulčių
3–4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
Patiekimui: romaninių salotų lapai (nebūtina)
Gaminimas:
1. Nuplaukite bulgurą ir pamirkykite vandenyje 5–7 minutes. Gerai nusausinkite – rankomis išspauskite bulguro kviečius, kad pašalintumėte vandens perteklių. Atidėkite į šalį.
2. Labai smulkiai supjaustykite aukščiau nurodytas daržoves, žoleles ir svogūnų laiškus. Pomidorus būtinai sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sulčių perteklius.
3. Susmulkintas daržoves, žoleles ir svogūnų laiškus sudėkite į dubenį. Taip pat sudėkite bulgurą ir pagardinkite druska. Atsargiai išmaišykite.
4. Įpilkite žaliosios citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Dar kartą išmaišykite.
5. Salotas uždenkite ir 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada perkelkite ant serviravimo lėkštės. Galite patiekti su pita duona, romaninių salotų lapais, humusu, baklažanų užtepėle ir kt.
Išeiga: 6-8 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite