Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vištienos kukuliai su kokosiniu kario padažu

    Ingredientai:

    Kukuliams:

    450 g liesos maltos vištienos (arba maltos kalakutienos)

    1 kiaušinis

    1/2 puodelio PANKO džiūvėsėlių

    2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos

    1 Chalapos paprika (jalapeno), smulkiai supjaustyta (įskaitant sėklas)

    1/4 puodelio smulkiai supjaustyto kalendros

    1/4 puodelio smulkiai supjaustyto baziliko

    1/4 puodelio smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų

    1/2 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės

    1/2 arbatinio šaukštelio geltonojo kario miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio kumino

    3/4 arbatinio šaukštelio druskos

     

    Daržovėms ir kokosiniams ryžiams:

    1 valgomasis šaukštas tyro kokosų aliejaus

    3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos

    1 valgomasis šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero

    1/4 puodelio supjaustytų svogūnų laiškų

    2 vidutinės morkos, supjaustytos griežinėliais

    340 g šparaginių pupelių, nupjautais galais ir supjaustytos maždaug 5 cm ilgio gabalėliais

    1 skardinė (400 g) kokosų pieno

    1/3 puodelio vandens

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos (ir daugiau – pagal skonį)

    1 puodelis baltųjų ryžių JASMINE

    1 didelė raudona paprika, supjaustyta plonais griežinėliais

     

    Geltonajam kokosinio kario padažui:

    1/3 puodelio kokosų pieno

    1/4 puodelio TAHINI (sezamų pasta)

    1 česnako skiltelė, sutarkuota

    1–2 arbatiniai šaukšteliai gryno klevų sirupo (pasaldinimui)

    1 arbatinis šaukštelis geltonojo kario miltelių

    1/2 valgomojo šaukšto šviežiai tarkuoto imbiero

    1/2 arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės

    1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų kajeno pipirų

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    Šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Papuošimui:

    Žaliosios citrinos skiltelės

    1/4 puodelio smulkintų kalendrų

    1/4 puodelio smulkiai supjaustyto baziliko

    1/4 puodelio supjaustytų svogūnų laiškų

     

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus kukuliams skirtus ingredientus: maltą kalakutieną (arba vištieną), kiaušinį, džiūvėsėlius, česnaką, Chalapos papriką, kalendrą, baziliką, svogūnų laiškus, maltą ciberžolę, geltonojo kario miltelius, kuminą ir druską. Švariomis rankomis išmaišykite kalakutieną. Mėsos kukulių formavimui naudokite sausainių samtelį (arba tiesiog rankomis). Suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos ant paruoštos kepimo skardos, palikdami 5 cm tarpus. Turėtų gautis apie 14–16 kukuliukų.

    3. Kepkite 15–20 minučių (kol iškeps, o mėsos termometras rodys 74 laipsnius Celsijaus). Atidėkite į šalį.

    4. Paruoškite ryžius: į didelę gilią keptuvę įpilkite kokosų aliejaus ir uždėkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite česnaką, imbierą, supjaustytas morkas ir šparagines pupeles. Pakepinkite 2 minutes, tada įpilkite kokosų pieno, vandens ir druskos. Užvirinkite ir suberkite ryžius. Nedelsdami uždenkite puodą, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir virkite 15–20 minučių.

    5. Ryžiams išvirus, supurenkite šakute, tada atsargiai įmaišykite raudonąją papriką. Vėl uždenkite, išjunkite ugnį ir leiskite ryžiams pastovėti garuose dar 5 minutes. Paragaukite ir, jei norite, pridėkite daugiau druskos.

    6. Vidutinio dydžio dubenyje iki vientisos masės išplakite visus aukščiau nurodytus kario padažo ingredientus.

    7. Patiekimui: ryžius ir daržoves paskirstykite į dubenėlius, tada ant viršaus sudėkite mėsos kukulius ir apšlakstykite kario padažu. Pabaigoje įspauskite šviežių žaliosios citrinos sulčių; papuoškite šviežiomis kalendromis, šviežiu baziliku ir svogūnų laiškais.

    PASTABA: versijai be gliuteno tiesiog naudokite džiūvėsėlius be gliuteno (arba 2–3 šaukštus kokosų miltų).

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas: ambitiouskitchen.com 

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite