Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Braškių kompotą galite palikti stambesnės konsistencijos arba sutrinti ir pasigaminti gardų braškių padažą – turėsite puikų priedą blynams, sūrio pyragams ir daugeliui kitų desertų!
Ingredientai:
450 g braškių (galite naudoti šviežias arba šaldytas braškes; jei naudojate šaldytas uogas, sumažinkite nurodytą vandens kiekį arba jo visai nenaudokite; beje, dalį braškių galite pakeisti kitomis pasirinktomis uogomis, pvz., gervuogėmis, mėlynėmis ir kt.)
60 ml (1/4 puodelio) vandens
2 šaukštai geltonosios arba žaliosios citrinos sulčių
2–4 šaukštai jūsų pasirinkto saldiklio (tinka bet koks granuliuotas arba skystas saldiklis; jei cukraus nenaudojate, tiks klevų sirupas, rudųjų ryžių sirupas, datulių sirupas, eritritolis ir pan.)
1/2 šaukšto kukurūzų krakmolo (jis sutirština kompotą; vietoje kukurūzų krakmolo galite naudoti marantos miltelius (arrowroot), tapijokos miltus/krakmolą arba bulvių krakmolą; jei krakmolo nenorite naudoti, tiesiog nedėkite vandens arba virkite kompotą ilgiau – kol jis savaime sutirštės)
Priedai (nebūtina):
1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės
Gaminimas:
1. Nuplaukite ir supjaustykite braškes. Priklausomai nuo jų dydžio, galite jas supjaustyti ketvirčiais arba mažesniais gabalėliais.
2. Sudėkite visus ingredientus į vidutinio dydžio puodą ir maišykite tol, kol kukurūzų krakmolas ištirps ir neliks gumulėlių. Kai ištirps, užkaiskite ugnį ir užvirinkite mišinį. Virkite ant silpnos arba vidutinės ugnies apie 6–8 minutes, retkarčiais pamaišydami. Paragaukite ir, jei reikia, pridėkite daugiau saldiklio arba citrinos sulčių.
3. Leiskite kompotui visiškai atvėsti (jis labiau sutirštės) ir supilkite į švarius stiklinius indelius. Galite jį sutrinti trintuvu – gausite braškių padažą! Laikykite šaldytuve iki 10 dienų.
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite