Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
225 g raugo duonos (Sourdough) arba Ciabatta duonos, supjaustytos 2-3 cm kubeliais
1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/2 puodelio plonai supjaustyto raudonojo svogūno
700 g pomidorų, supjaustytų skiltelėmis (arba perpjautų pusiau)
1/2 ilgavaisio agurko, supjaustyto pusmėnulio formos griežinėliais
170 g šviežios mocarelos, suplėšytos (nebūtina)
1 puodelis šviežių baziliko lapelių, suplėšytų (ir daugiau – papuošimui)
Jūros druska
Padažui:
1/4 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
3 valgomieji šaukštai raudonojo vyno acto
3 skiltelės česnako, sutarkuotos
1/2 arbatinio šaukštelio garstyčių DIJON
1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite duoną ant kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Išmaišykite, kad pasidengtų padažu, ir tolygiai paskleiskite ant skardos. Kepkite 7–10 minučių (kol kraštai taps traškūs).
2. Padažo paruošimas: dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, česnaką, garstyčias, druską ir kelis žiupsnelius pipirų.
3. Į dubenį su padažu sudėkite svogūną, pomidorus, agurką ir duoną ir išmaišykite, kad pasidengtų padažu. Sudėkite sūrį (jei naudojate) bei baziliką ir atsargiai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais (pagal skonį); taip pat patiekdami papildomai pagardinkite šviežiu baziliku.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite