Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiški citrininio sūrio pyrago batonėliai (be gliuteno)

    Šio veganiško pyrago masę galite supilti į apvalią pyragų kepimo formą arba galite naudoti kvadratinę formą, o iškeptą pyragą supjaustyti norimo dydžio batonėliais!

    Ingredientai:

    Padas:

    90 g (1 puodelis) avižinių dribsnių (be glitimo, jei reikia)

    65 g (1 nepilnas puodelis) nesaldintų kokoso drožlių

    1 žiupsnelis druskos

    100 g (1/2 puodelio) minkštų datulių be kauliukų

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

    40 ml (3 šaukštai) augalinio pieno (pavyzdžiui, kokosų)

     

    Įdaras:

    350 g tvirto šilkinio TOFU, skystį pašalinkite

    120 ml (1/2 puodelio) šviežių citrinos sulčių

    Vienos citrinos žievelė

    90 g (1/2 puodelio) ksilitolio arba cukraus

    42 g (3 šaukštai) kokosų aliejaus

    2 šaukštai kukurūzų krakmolo arba marantos miltelių (arrowroot)

    2 šaukštai ksilitolio miltelių arba cukraus pudros (pabarstymui)

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

    1 žiupsnelis ciberžolės – suteikia spalvą (nebūtina)

    Gaminimas:  

    1. Pyrago pado ruošimas: trintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu sutrinkite smulkintą nesaldintą kokosą, avižinius dribsnius ir druską

    2. Sudėkite datules, vanilės ekstraktą bei augalinį pieną ir vėl trinkite tol, kol gausite trupininį mišinį, kuris laikosi, kai jį paspaudžiate tarp pirštų – jei jis nėra pakankamai lipnus, pridėkite dar datulių arba šiek tiek pieno.

    3. Mišinį prispauskite į kepimo popieriumi išklotą 18 arba 20 cm kvadratinę kepimo formą (arba 20 cm apvalią kepimo formą), išlygindami masę puodelio dugnu.

    4. Įdaro ruošimas: įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Tuo tarpu sutrinkite aukščiau nurodytus įdaro ingredientus iki vientisos masės.

    5. Pyrago įdarą užpilkite ant kepimo formoje paskleisto pyrago pado.

    6. Kepkite 35–40 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti, prieš perkeldami pyragą į šaldytuvą dar dviem valandoms (arba 40–60 minučių šaldiklyje), kol sustings.

    7. Išimkite iš kepimo formos, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pabarstykite cukraus pudra (arba ksilitolu).

    PASTABA: vietoj smulkinto nesaldinto kokoso galite naudoti 65 gramų jūsų pasirinktų riešutų.

    Receptas: elavegan.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite