Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šias lengvas vasariškas salotas rekomenduojame patiekti šaltas – prieš patiekdami apie 30 minučių palaikykite jas šaldytuve.
Ingredientai:
2 puodeliai itin smulkaus bulguro
2 puodeliai verdančio vandens (ir daugiau, jei reikia)
3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – apšlakstymui)
1/4 puodelio pomidorų pastos
3 šaukštai turkiškos raudonųjų paprikų pastos
1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų dribsnių
1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino
Druska
2 šaukštai granatų melasos
Pusė citrinos, išspausti sultis
Svogūnų laiškai
3 prinokę, bet tvirti pomidorai
1 puodelis smulkintų šviežių petražolių (ir daugiau – patiekimui)
Gaminimas:
1. Sudėkite bulgurą į dubenį, užpilkite maždaug 1 puodeliu verdančio vandens ir išmaišykite. Bulguras turėtų iš karto sugerti vandenį. Supilkite likusį vandenį, kad apsemtų bulgurą. Uždenkite dubenį ir atidėkite į šalį, kad bulguras suminkštėtų ir sugertų visą vandenį (maždaug 15 minučių).
2. Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų su pomidorų pasta, turkiška paprikų pasta, raudonųjų pipirų dribsniais, kuminu ir dideliu žiupsneliu druskos. Maišykite tol, kol pastos ištirps ir susijungs.
3. Užpilkite pastos mišinį ant bulguro. Pridėkite granatų melasos, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Gerai maišykite tol, kol bulguras visiškai pasidengs pasta.
4. Atidėkite bulgurą į šaldytuvą, kol supjaustysite likusius ingredientus.
5. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Pomidorus supjaustykite kubeliais – jei jie per minkšti arba vandeningi, prieš pjaustydami galite juos perpjauti pusiau ir išspausti sėklas virš kriauklės.
6. Kai bulguras visiškai atvės, įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus, pomidorus ir petražoles. Paragaukite ir papildomai pagardinkite petražolėmis bei prieskoniais pagal savo skonį. Galite patiekti su salotų lapais.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite