Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Graikiški kalakutienos kukuliai su fetos ir jogurto padažu

    Ingredientai:

    Fetos ir jogurto padažui:

    1/2 puodelio paprasto graikiško jogurto

    1/2 puodelio trupinto fetos sūrio

    1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

    2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių

    1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės

    1/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    Druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)

    1–3 arbatiniai šaukšteliai vandens (padažui suskystinti, kad galėtumėte juo apšlakstyti mėsos kukulius)

     

    Mėsos kukuliams:

    450 g liesos maltos vištienos arba kalakutienos

    1 kiaušinis

    1/2 puodelio džiūvėsėlių

    1/4 puodelio smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno

    3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos (arba 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių)

    3 valgomieji šaukštai smulkintų šviežių petražolių

    3 valgomieji šaukštai smulkintų šviežių mėtų

    1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio

    3/4 arbatinio šaukštelio druskos

    Šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Daržovėms:

    1 raudonoji paprika, supjaustyta juostelėmis

    1 oranžinė paprika, supjaustyta juostelėmis

    1 raudonasis svogūnas, supjaustytas griežinėliais

    1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

    Druska ir pipirai

     

    Garnyras:

    1 ⅓ puodelio orzo makaronų (230 g) – makaronus galite pakeisti bolivine balanda, ryžiais, kuskusu

    1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės

    Pusės citrinos sultys (apie 2 šaukštus šviežių citrinos sulčių)

    1–2 šaukštai sviesto (arba alyvuogių aliejaus)

    Druska ir pipirai (pagal skonį)

    Nebūtina: 1/2 puodelio griežinėliais pjaustytų KALAMATA alyvuogių be kauliukų

     

    Patiekimui:

    Šviežios mėtos ir petražolės

    Pita duona (nebūtina)

     

    Gaminimas:  

    1. Pirmiausia paruoškite fetos-jogurto padažą: į virtuvinio kombaino dubenį arba trintuvą (blenderį) sudėkite jogurtą, fetą, alyvuogių aliejų, citrinos žievelę, citrinos sultis ir česnako miltelius. Sutrinkite iki vientisos masės, prireikus nubraukdami aplipusius indo šonus. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir dar kartą viską sutrinkite. Jei masė nepakankamai skysta, įpilkite 1–3 arbatinius šaukštelius vandens. Atidėkite į šalį.

    2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    3. Į didelį dubenį sudėkite maltą vištieną arba kalakutieną, kiaušinį, džiūvėsėlius, kubeliais supjaustytą raudonąjį svogūną, česnaką, petražoles, mėtas, raudonėlį, druską ir pipirus; švariomis rankomis suformuokite 16 golfo kamuoliuko dydžio kukulių (patarimas: turėkite nedidelį dubenėlį vandens, kuriame galėtumėte pamirkyti rankasprieš formuodami kiekvieną kukulį. Tai labai palengvina procesą!). Kukulius atidėkite į šalį.

    4. Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite paprikas ir svogūnus, apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir šviežiai grūsta druska bei pipirais. Sumaišykite, tada sudėkite daržoves į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskleiskite. Tarp daržovių sudėkite mėsos kukulius. Kepkite 17–23 minutes (arba kol mėsos termometras rodys 74 laipsnius Celsijaus).

    5. Kol mėsos kukuliai kepa, galite pagaminti orzo makaronus: pirmiausia išvirkite orzo pagal instrukcijas ant pakuotės. Kai jie taps „al dente“ (dar kietoki, bet išvirę), makaronus nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Tada įmaišykite citrinos žievelę, citrinos sultis, sviestą (arba alyvuogių aliejų) ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį. Galiausiai įmaišykite KALAMATA alyvuoges.

    6. Patiekimui: sudėkite orzo makaronus į lėkštes arba dubenėlius, tada ant viršaus uždėkite mėsos kukulių (po 4 vienam asmeniui) ir paprikų bei svogūnų mišinio. Apšlakstykite fetos-jogurto padažu ir papuoškite šviežiomis plėšytomis mėtomis bei petražolėmis. Taip pat galite pridėti šviežių pita duonos trikampėlių arba pita traškučių! Skanaus!

     

    PASTABA: taip pat puikiai tiktų naminis tzatziki padažas.

    Vietoj džiūvėsėlių galite naudoti 2–3 šaukštus kokosų miltų (kaip rišamąją medžiagą be glitimo).

     

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas: ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite