Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Ant grotelių keptos cukinijos su graikišku jogurtu, feta ir mėtomis

    Ingredientai:

    3 mažos arba vidutinio dydžio cukinijos, perpjautos išilgai į keturias dalis ir horizontaliai perpjautos pusiau

    Ypač tyras alyvuogių aliejus (apšlakstymui)

    Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

    Vienos mažos citrinos sultys

     

    Citrininis jogurtas su feta ir mėtomis:

    1/2 puodelio graikiško jogurto, nenugriebto pieno

    Vienos mažos citrinos žievelė

    1/2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos

    1/4 puodelio sutrupinto fetos sūrio

    1/4 puodelio šviežios mėtos

    Žiupsnelis raudonųjų pipirų dribsnių

    Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite grilį iki didelės ugnies. Cukinijas negausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Kepkite ant grotelių nupjauta puse žemyn 2 minutes, tada apverskite ir kepkite odele žemyn 3–4 minutes (kol atsiras patamsėjusių kepimo žymių). Nuimkite nuo grotelių, sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite citrinos sultimis.

    2. Mažame dubenyje sumaišykite jogurtą, citrinos žievelę, česnaką ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Jogurtą paskleiskite ant vidutinio dydžio serviravimo lėkštės, ant viršaus uždėkite cukiniją, fetos sūrio, mėtų ir raudonųjų pipirų dribsnių. Pagardinkite prieskoniais (pagal skonį) ir patiekite.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas: loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite