Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Avinžirniai ir kiaušiniai su pomidorų-agurkų salotomis ir graikišku jogurtu

    Ingredientai:

    Jogurtui su žolelėmis ir česnaku:

    2 puodeliai paprasto graikiško jogurto, nenugriebto pieno

    3 šaukštai šviežių smulkintų krapų

    3 šaukštai šviežių smulkintų petražolių

    2 mažos (arba 1 didelė) česnako skiltelės, sutarkuotos

    Vienos mažos citrinos žievelė

    1 šaukštas šviežių citrinos sulčių

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

     

    Pomidorų ir agurkų salotoms:

    2 agurkai, supjaustyti ketvirčiais

    1 puodelis vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau

    1 askaloninis česnakas, plonai supjaustytas (dar žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; angl. shallot)

    1 šaukštas raudonojo vyno acto

    1 šaukštas šviežių smulkintų krapų ir (arba) petražolių

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

     

    Kiaušiniams ir avinžirniams:

    4–6 kiaušiniai

    3 šaukštai sūdyto sviesto

    1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį, perplautų po tekančiu vandeniu ir nusausintų

    1 česnako skiltelė, susmulkinta

    1 arbatinis šaukštelis kumino

    1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos

    Nebūtina: 1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų čili dribsnių

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

     

    Patiekimui:

    Švieži smulkinti krapai ir petražolės

    Šilta pita duonelė

    Gaminimas:  

    1. Paruoškite žolelėmis ir česnaku pagardintą jogurtą: į vidutinio dydžio dubenį sudėkite graikišką jogurtą, krapus, petražoles, česnaką, citrinos žievelę (ir sultis) bei druską. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

    2. Paruoškite pomidorų ir agurkų salotas: į vidutinio dydžio dubenį sudėkite pomidorus, agurkus, raudonojo vyno actą, žoleles ir druską. Gerai išmaišykite, tada atidėkite į šalį.

    3. Kiaušinių virimas: pakaitinkite vidutinio dydžio puodą vandens (bet ne visiškai užvirinkite). Kai tik vanduo pradės virti, kiaurasamčiu švelniai įmeskite kiaušinius į puodą, įsitikindami, kad jie visiškai apsemti. Virkite neuždengę lygiai 7 minutes. Kol kiaušiniai verda, pripildykite didelį dubenį ledo ir šalto vandens. Įdėkite išvirtus kiaušinius į dubenį su lediniu vandeniu ir nustatykite laikmatį lygiai 2 minutėms. Po dviejų minučių išimkite kiaušinius iš vandens, švelniai pastuksenkite į kietą paviršių ir atsargiai pašalinkite lukštą. Nuluptus kiaušinius kol kas atidėkite į šalį.

    4. Paruoškite avinžirnius: uždėkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite pasūdytą sviestą ir, kai jis visiškai ištirps, sudėkite avinžirnius, česnaką, kuminą, papriką, raudonųjų čili pipirų dribsnius (jei naudojate) ir druską. Kepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol avinžirniai sušils ir pasklis prieskonių kvapas (maždaug 3 minutes). Nukelkite nuo ugnies.

    5. Patiekimas: česnakinį žolelių jogurtą paskleiskite ant didelės lėkštės. Ant viršaus uždėkite avinžirnių, tada – pomidorų ir agurkų salotų. Virtus kiaušinius perpjaukite per pusę ir sudėkite juos ant viršaus (tryniu į viršų). Pabarstykite šviežių smulkintų žolelių. Patiekite su šilta pita duonele arba krekeriais. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite