Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiški baklažanų kukuliai

    100

    Šiuos veganiškus kukulius rekomenduojame patiekti su Marinara pomidorų padažu (arba mirkomuoju padažu, pavyzdžiui, Tzatziki).

    Ingredientai:

    1 ½ puodelio džiūvėsėlių

    1/2 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir dar 2 papildomi šaukštai)

    3 šaukštai sutrintos morkos arba saldžiosios bulvės (arba 1 kiaušinis – ne veganiškam variantui)

    Druska

    1 baklažanas

    2/3 puodelio virtų lęšių (pavyzdžiui, žaliųjų lęšių)

    2 skiltelės česnako, susmulkintos

    1/4 puodelio supjaustyto baziliko

    1/4 puodelio supjaustytų petražolių

    1/3 puodelio maistinių mielių (arba avinžirnių miltų)

    1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

    1/4 arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių

    1 puodelis vynuogių sėklų aliejaus (kepimui)

     

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C (grotelės ties orkaitės viduriu).

    2. Suberkite džiūvėsėlius į vidutinio dydžio dubenį ir sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Sudėkite į kepimo skardą ir tolygiai paskleiskite. Kepkite apie 10 minučių; įpusėjus kepimo laikui pamaišykite. Tada perkelkite į didelę lėkštę ir atidėkite į šalį.

    3. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190 °C.

    4. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija ir ant jos uždėkite baklažaną. 3–4 kartus subadykite šakute ir kepkite tol, kol peilis bus lengvai įsmeigiamas į centrą (t.y. 40–50 minučių). Baklažanas turėtų būti visiškai minkštas. Išimkite baklažaną iš orkaitės ir žirklėmis įpjaukite tarsi X raidę apačioje. Perkelkite jį į kiaurasamtį, padėkite į kriauklę, leiskite nuvarvėti ir atvėsti 20 minučių.

    5. Baklažaną padėkite ant pjaustymo lentelės, perpjaukite išilgai, išskobkite minkštimą ir sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį. Taip pat sudėkite sutrintą morką/saldžiąją bulvę (arba kiaušinį), lęšius, česnaką, baziliką, petražoles, maistines mieles (arba avinžirnių miltus) ir 3/4 arbatinio šaukštelio druskos, juodųjų pipirų bei smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių. Apdorokite 12 kartų po vieną sekundę, kad susimaišytų. Suberkite džiūvėsėlius ir sutrinkite taip, kad viskas tarpusavyje susimaišytų.

    6. Mišinį sudėkite į vidutinio dydžio dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 20 minučių (arba per naktį).

    7. Baklažanų mišinį suformuokite į golfo kamuoliuko dydžio gabalėlius ir pavoliokite tol, kol jie taps gražiai apvalios formos.

    8. Didelėje keptuvėje storu dugnu ant vidutinės-stiprios ugnies pakaitinkite vynuogių kauliukų aliejų ir likusį 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus (2 minutes).

    9. Į įkaitusį aliejų dėkite rutuliukus, stengdamiesi neperpildyti keptuvės. Kepkite keliomis partijomis, apskrudindami juos iš visų pusių (po 3–5 minutes kiekvienai partijai).

    10. Kukulius perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir nedelsdami patiekite. Skanaus!

    Išeiga: 16-20 kukulių

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite