Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šiuos veganiškus kukulius rekomenduojame patiekti su Marinara pomidorų padažu (arba mirkomuoju padažu, pavyzdžiui, Tzatziki).
Ingredientai:
1 ½ puodelio džiūvėsėlių
1/2 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir dar 2 papildomi šaukštai)
3 šaukštai sutrintos morkos arba saldžiosios bulvės (arba 1 kiaušinis – ne veganiškam variantui)
Druska
1 baklažanas
2/3 puodelio virtų lęšių (pavyzdžiui, žaliųjų lęšių)
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1/4 puodelio supjaustyto baziliko
1/4 puodelio supjaustytų petražolių
1/3 puodelio maistinių mielių (arba avinžirnių miltų)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių
1 puodelis vynuogių sėklų aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C (grotelės ties orkaitės viduriu).
2. Suberkite džiūvėsėlius į vidutinio dydžio dubenį ir sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Sudėkite į kepimo skardą ir tolygiai paskleiskite. Kepkite apie 10 minučių; įpusėjus kepimo laikui pamaišykite. Tada perkelkite į didelę lėkštę ir atidėkite į šalį.
3. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190 °C.
4. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija ir ant jos uždėkite baklažaną. 3–4 kartus subadykite šakute ir kepkite tol, kol peilis bus lengvai įsmeigiamas į centrą (t.y. 40–50 minučių). Baklažanas turėtų būti visiškai minkštas. Išimkite baklažaną iš orkaitės ir žirklėmis įpjaukite tarsi X raidę apačioje. Perkelkite jį į kiaurasamtį, padėkite į kriauklę, leiskite nuvarvėti ir atvėsti 20 minučių.
5. Baklažaną padėkite ant pjaustymo lentelės, perpjaukite išilgai, išskobkite minkštimą ir sudėkite į virtuvinio kombaino dubenį. Taip pat sudėkite sutrintą morką/saldžiąją bulvę (arba kiaušinį), lęšius, česnaką, baziliką, petražoles, maistines mieles (arba avinžirnių miltus) ir 3/4 arbatinio šaukštelio druskos, juodųjų pipirų bei smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių. Apdorokite 12 kartų po vieną sekundę, kad susimaišytų. Suberkite džiūvėsėlius ir sutrinkite taip, kad viskas tarpusavyje susimaišytų.
6. Mišinį sudėkite į vidutinio dydžio dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 20 minučių (arba per naktį).
7. Baklažanų mišinį suformuokite į golfo kamuoliuko dydžio gabalėlius ir pavoliokite tol, kol jie taps gražiai apvalios formos.
8. Didelėje keptuvėje storu dugnu ant vidutinės-stiprios ugnies pakaitinkite vynuogių kauliukų aliejų ir likusį 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus (2 minutes).
9. Į įkaitusį aliejų dėkite rutuliukus, stengdamiesi neperpildyti keptuvės. Kepkite keliomis partijomis, apskrudindami juos iš visų pusių (po 3–5 minutes kiekvienai partijai).
10. Kukulius perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir nedelsdami patiekite. Skanaus!
Išeiga: 16-20 kukulių
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite