Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sezamų pastos (tahini) chalva (6 variacijos)

    205

    Mėgaukitės šiuo burnoje tirpstančiu desertu prie kavos ar arbatos puodelio.

    Recepte rasite net 6 skirtingas tahini chalvos variacijas!

     

    Ingredientai:

    1 ½ puodelio TAHINI (sezamų pasta), kambario temperatūros, gerai išmaišyta

    1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    1 ¼ puodelio cukraus

    1/3 puodelio vandens

    Skrudintos pistacijos, stambiai supjaustytos (nebūtina)

     

    Gaminimas:  

    1. Išklokite 20 x 20 cm (arba 23 cm x 10 cm) kepimo formą kepimo popieriumi, kraštuose palikdami 5 cm kyšančio popieriaus (įpjaukite kiekviename kampe, kad kepimo popierius gulėtų lygiai).

    2. Dideliame karščiui atspariame dubenyje sumaišykite TAHINI, vanilės ekstraktą ir druską. Gerai išmaišykite.

    3. Paruoškite cukraus sirupą: suberkite cukrų ir vandenį į vidutinio dydžio puodą (ant vidutinės ugnies). Prie puodo pritvirtinkite saldainių termometrą. Iš pradžių pamaišykite cukrų, kad jis ištirptų. Kai pradės virti, nustokite maišyti, bet retkarčiais pasukiokite puodą. Toliau kaitinkite tol, kol cukrus pasieks 120 °C (įlašinus šio sirupo į vandenį turėtų susidaryti tvirtas rutuliukas).

    4. Atsargiai ir nuolat maišydami supilkite karštą cukraus sirupą į TAHINI mišinį (kol mišinys visiškai susijungs ir pradės atlipti nuo dubens sienelių). Tai užtruks mažiau nei minutę. Nepermaišykite, kad mišinys netaptų trupinių konsistencijos.

    5. Suformuokite chalvą: greitai supilkite mišinį į paruoštą kepimo formą, tolygiai paspausdami ir paskirstydami kepimo formoje. Jei norite, užberkite smulkintų skrudintų pistacijų (skrudinkite 150 °C orkaitėje, kol sušils ir paskleis aromatą, maždaug 10–15 minučių, tada atvėsinkite ir susmulkinkite).

    6. Leiskite chalvai atvėsti iki kambario temperatūros, tada sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve tol, kol visiškai sustings (maždaug 3 valandas). Sustingusią chalvą išimkite iš kepimo formos, nulupkite kepimo popierių ir supjaustykite gabalėliais. Laikykite šaldytuve iki 3 savaičių; prieš patiekdami leiskite chalvai sušilti iki kambario temperatūros, kad sustiprėtų jos skonis.

    Galimos variacijos:

     

    Šokoladinė chalva: įpylus cukraus sirupo, greitai įmaišykite 1/2 puodelio stambiai supjaustyto juodojo šokolado. Apibarstykite kakavos pupelėmis – jos suteiks kartumo ir traškumo.

    Šokoladinė pistacijų chalva: 150 °C orkaitėje paskrudinkite 1 puodelį pistacijų (kol jos taps auksinės spalvos ir kvapnios). Stambiai supjaustykite ir sudėkite pusę pistacijų kiekio į TAHINI mišinį. Įpylus cukraus sirupo, greitai įberkite 1/2 puodelio stambiai supjaustyto juodojo šokolado. Ant kepimo formoje esančios chalvos užberkite likusias 1/2 puodelio smulkintų pistacijų.

    Kavos ir kardamono chalva: Į TAHINI mišinį įberkite 1 šaukštą tirpios espreso kavos miltelių ir 1/2 arbatinio šaukštelio malto kardamono. Ant paruoštos chalvos užberkite šokoladu padengtų espreso pupelių arba 1/4 puodelio smulkinto šokolado.

    Pistacijų ir rožių chalva: 150 °C orkaitėje paskrudinkite 1 puodelį pistacijų (kol jos taps auksinės spalvos ir kvapnios). Stambiai supjaustykite ir į TAHINI mišinį įberkite pusę pistacijų kiekio. Vanilės ekstraktą pakeiskite 1/4 arbatinio šaukštelio rožių vandens. Ant kepimo formoje esančios chalvos užberkite likusias 1/2 puodelio smulkintų pistacijų.

    Džiovintų vaisių chalva: sumaišę chalvą, įmaišykite susmulkintų džiovintų figų, abrikosų, vyšnių, razinų, mangų ar kitų džiovintų vaisių.

     

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite