Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Mangų, juodųjų pupelių ir bolivinės balandos salotos

    Ingredientai:

     

    Bolivinės balandos paruošimui:

    3/4 puodelio nevirtos bolivinės balandos

    1 ½ puodelio vandens

     

    Salotų paruošimui:

    1 skardinė (400 g) juodųjų pupelių

    1 didelis mangas, supjaustytas kubeliais

    1 raudonoji paprika, supjaustyta kubeliais

    1 avokadas, supjaustytas kubeliais

    1/2 puodelio supjaustytos kalendros

    1/4 puodelio smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno

    1 Chalapos paprika (jalapeno), be sėklų, supjaustyta kubeliais

     

    Salotų padažui:

    2 šaukštai alyvuogių aliejaus

    2 šaukštai šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių

    1 šaukštas medaus (arba klevų ar kokosų sirupo)

    1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių DIJON

    1/2 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos CHIPOTLE miltelių (ir daugiau, jei mėgstate šiek tiek aštriau)

    1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyta

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    Šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Patiekimui:

    Papildomai kalendros

    Moliūgų sėklos

     

    Gaminimas:  

    1. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite vandens ir suberkite bolivinę balandą; uždėkite ant stiprios ugnies. Užvirinkite, tada uždenkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite lygiai 15 minučių. Po 15 minučių nukelkite puodą nuo ugnies ir bolivinę balandą išpurenkite šakute.

    2. Kol bolivinė balanda verda, susmulkinkite visus vaisius ir daržoves. Sudėkite juos į didelį dubenį kartu su virta bolivine balanda.

    3. Atskirame mažame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus: alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas žaliosios citrinos sultis, medų, garstyčias, aitriosios paprikos CHIPOTLE miltelius, česnaką, druską ir pipirus.

    4. Užpilkite padažo ant bolivinės balandos salotų ir išmaišykite. Jei norite, pagardinkite kalendra ir moliūgų sėklomis. Patiekite kambario temperatūros arba šaltas.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite