Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Morkos su kalendrų-jogurto padažu

    Morkos su kalendrų ir jogurto padažu – puikus vegetariškas garnyras!

     

    Ingredientai:

     

    Morkoms:

    2 šaukštai sūdyto sviesto

    450 gramų morkų, įstrižai supjaustytų 1 cm griežinėliais

    Šviežiai malta druska ir pipirai

    3 skiltelės česnako, plonai supjaustytos

    1 šaukštas medaus arba klevų sirupo

     

    Padažui:

    1/2 puodelio šviežių smulkintų kalendrų

    1/4 puodelio paprasto graikiško jogurto

    1/2 šaukšto alyvuogių arba avokadų aliejaus

    1 šaukštas žaliosios citrinos sulčių

    1 arbatinis šaukštelis cukraus (arba kokosų cukraus)

    1 skiltelė česnako

    1 maža Chalapos paprika (jalapeno) – jei mėgstate aštriai, sėklų nešalinkite

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos (ir daugiau – pagal skonį)

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    Nebūtina: 1–2 arbatiniai šaukšteliai vandens (padažui praskiesti, jei reikia)

     

    Patiekimui:

    Šviežių smulkintų bazilikų, kalendros ir mėtos

    Smulkintų meduje skrudintų žemės riešutų arba anakardžių (apie 2–3 šaukštus)

    Raudonųjų čili pipirų dribsnių

     

    Gaminimas:  

    1. Paruoškite padažą: sudėkite ingredientus į trintuvą (blenderį) arba virtuvinį kombainą ir trinkite tol, kol gerai susimaišys. Padažas turėtų būti lengvai liejamas, bet ne per tirštas. Jei reikia, įpilkite vieną ar du arbatinius šaukštelius vandens, kad padažas būtų skystesnis. Perkelkite į šaldytuvą.

    2. Į didelę keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Kai sviestas ištirps, sudėkite morkas ir druską; gerai viską išmaišykite.

    3. Uždenkite keptuvę ir kepkite 10–15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad morkos nesudegtų. Po 10–15 minučių nuimkite dangtį, sudėkite česnaką ir, retkarčiais pamaišydami, kepkite neuždengę dar 10 minučių (kol morkos suminkštės).

    4. Kai morkos suminkštės, įpilkite klevų sirupo arba medaus ir kepkite dar kelias minutes. Perkelkite morkas į lėkštę arba didelį negilų dubenį ir apšlakstykite keliais šaukštais padažo. Ant viršaus uždėkite smulkintų bazilikų, mėtų, kalendrų, meduje skrudintų žemės riešutų arba anakardžių ir, jei norite, raudonųjų čili dribsnių. Salotas patiekite šiltas; taip pat šias salotas galite patiekti ir šaltas (sumaišytas su gražgarste bei bolivine balanda).

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite