Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiški takai (tacos) su orkaitėje keptomis daržovėmis

    Ingredientai:

     

    Prieskoniai:

    1 ½ arbatinio šaukštelio kumino

    1 ½ arbatinio šaukštelio kalendros

    1 ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės

    3/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio

    Nebūtina: 1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    Šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Daržovės:

    1 žiedinis kopūstas, supjaustytas žiedynais

    1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė, supjaustyta 1 cm dydžio kubeliais

    1 raudonoji paprika, supjaustyta gabalėliais

    1 raudonasis svogūnas, supjaustytas gabalėliais

    Nebūtina: 1 puodelis šaldytų arba šviežių kukurūzų

    2 šaukštai alyvuogių arba avokadų aliejaus

    1/2 vidutinio dydžio žaliosios citrinos (išspausti sultis)

     

    Pupelės:

    1 skardinė (400 g) juodųjų pupelių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

     

    Patiekimui:

    8 jūsų pasirinktos tortilijos, pašildytos (itin tinka minkštos kukurūzų tortilijos!)

    1 avokadas, supjaustytas griežinėliais arba kubeliais

    Supjaustytas raudonasis kopūstas

    Šviežia supjaustyta kalendra

    Rekomenduojame patiekti su Chalapos paprikos-anakardžių grietinėlės padažu arba kalendrų-jogurto padažu

     

    Gaminimas:  

    1. Pirmiausia pasigaminkite savo pasirinktą padažą, kad sutaupytumėte laiko.

    2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Priklausomai nuo jūsų skardos dydžio, gali tekti naudoti dvi skardas.

    3. Mažame dubenyje gerai išmaišykite visus prieskonius: kuminą, kalendrą, ciberžolę, česnako miltelius, raudonėlį, kajeno pipirus, druską ir pipirus.

    4. Ant paruoštos skardos sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus, kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, raudonąją papriką, raudonąjį svogūną ir kukurūzus (jei naudojate). Apšlakstykite avokadų aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis. Ant daržovių užberkite paruošto prieskonių mišinio. Žnyplėmis arba švariomis rankomis sumaišykite visas daržoves, kad jos būtų gerai padengtos prieskoniais ir aliejumi.

    5. Kepkite 30–40 minučių (įpusėjus kepimo laikui, daržoves išmaišykite); saldžiosios bulvės turėtų būti minkštos ir lengvai praduriamos šakute. Likus 5–10 minučių iki kepimo pabaigos, ant kepimo skardos sudėkite nuplautas bei nusausintas juodąsias pupeles (kartu su daržovėmis).

    6. Patiekite su pašildytomis tortilijomis, pasirinktu padažu, raudonuoju kopūstu, avokado griežinėliais ir kalendra. Skanaus!

    Išeiga: 8 takai

    Receptas:  ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite