Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Prieskoniai:
1 ½ arbatinio šaukštelio kumino
1 ½ arbatinio šaukštelio kalendros
1 ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
3/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
Nebūtina: 1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
Daržovės:
1 žiedinis kopūstas, supjaustytas žiedynais
1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė, supjaustyta 1 cm dydžio kubeliais
1 raudonoji paprika, supjaustyta gabalėliais
1 raudonasis svogūnas, supjaustytas gabalėliais
Nebūtina: 1 puodelis šaldytų arba šviežių kukurūzų
2 šaukštai alyvuogių arba avokadų aliejaus
1/2 vidutinio dydžio žaliosios citrinos (išspausti sultis)
Pupelės:
1 skardinė (400 g) juodųjų pupelių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
Patiekimui:
8 jūsų pasirinktos tortilijos, pašildytos (itin tinka minkštos kukurūzų tortilijos!)
1 avokadas, supjaustytas griežinėliais arba kubeliais
Supjaustytas raudonasis kopūstas
Šviežia supjaustyta kalendra
Rekomenduojame patiekti su Chalapos paprikos-anakardžių grietinėlės padažu arba kalendrų-jogurto padažu
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasigaminkite savo pasirinktą padažą, kad sutaupytumėte laiko.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Priklausomai nuo jūsų skardos dydžio, gali tekti naudoti dvi skardas.
3. Mažame dubenyje gerai išmaišykite visus prieskonius: kuminą, kalendrą, ciberžolę, česnako miltelius, raudonėlį, kajeno pipirus, druską ir pipirus.
4. Ant paruoštos skardos sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus, kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, raudonąją papriką, raudonąjį svogūną ir kukurūzus (jei naudojate). Apšlakstykite avokadų aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis. Ant daržovių užberkite paruošto prieskonių mišinio. Žnyplėmis arba švariomis rankomis sumaišykite visas daržoves, kad jos būtų gerai padengtos prieskoniais ir aliejumi.
5. Kepkite 30–40 minučių (įpusėjus kepimo laikui, daržoves išmaišykite); saldžiosios bulvės turėtų būti minkštos ir lengvai praduriamos šakute. Likus 5–10 minučių iki kepimo pabaigos, ant kepimo skardos sudėkite nuplautas bei nusausintas juodąsias pupeles (kartu su daržovėmis).
6. Patiekite su pašildytomis tortilijomis, pasirinktu padažu, raudonuoju kopūstu, avokado griežinėliais ir kalendra. Skanaus!
Išeiga: 8 takai
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite