Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sveikuoliški bananų ir avižinių dribsnių blynai (be gliuteno)

    Ingredientai:

     

    2 vidutinio dydžio prinokę bananai (labiausiai tinka tie bananai, ant kurių daugiausia rudų dėmių)

    2 kiaušiniai

    1/2 puodelio (120 g) nesaldinto migdolų pieno

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

    1 ½ puodelio (143 g) avižinių dribsnių (be gliuteno, jei reikia)

    2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono

    1/4 arbatinio šaukštelio druskos

    Alyvuogių aliejaus (kepimui)

     

    Gaminimas:  

    1. Sudėkite visus ingredientus į trintuvą (blenderį) ir trinkite tol, kol masė taps vientisa (maždaug 30-60 sekundžių).

    2. Negausiai sutepkite keptuvę kokosų aliejumi, veganišku sviestu arba alyvuogių aliejumi ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkais, pilkite po 1/3 puodelio tešlos (kiekvienam blynui) ir kepkite 2–4 minutes (kol blynai šiek tiek išsipūs, o kraštuose pamatysite keletą burbuliukų).

    3. Apverskite blynus ir kepkite tol, kol apačia taps auksinės-rudos spalvos. Jei pastebėsite, kad blynai per greitai ruduoja, sumažinkite ugnį. Rekomenduojame pradėti nuo vidutinės ugnies, o vėliau sumažinti iki vidutinės-žemos, kad blynai nesudegtų.

    4. Nuvalykite keptuvę ir pakartokite procesą su papildomu aliejaus kiekiu ir likusia tešla.

    Išeiga: 9 blynai

    Receptas:  ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite