Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
450 g prinokusių persikų (maždaug 3 vidutinio dydžio persikai)
1/2 puodelio medaus
8 puodeliai filtruoto vandens
8 juodosios arbatos pakeliai
1 didelė citrina, supjaustyta apskritimais
1/2 puodelio šviežių mėtų lapelių (ir daugiau – patiekimui)
Gaminimas:
1. Paruoškite persikų sirupą: smulkiai supjaustykite 2 persikus ir sumaišykite juos mažame puode kartu su medumi ir 1 puodeliu vandens. Užvirinkite mišinį, vis maišydami, kad ištirptų medus, o persikus sutrinkite, prispausdami juos prie puodo sienelių. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 5 minutes, kad sirupas prisigertų persikų spalvos bei skonio. Tada nukelkite sirupą nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsusį persikų sirupą supilkite per smulkų sietelį, kad pašalintumėte kietąsias daleles.
2. Paruoškite arbatą: į arbatinuką arba nedidelį puodą įpilkite 4 puodelius filtruoto vandens ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite arbatos maišelius, uždenkite ir palikite pritraukti 8 minutes (kol vanduo taps tamsios gintaro spalvos). Tada išmeskite arbatos maišelius ir leiskite arbatai atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Perkoštą persikų sirupą ir arbatą supilkite į didelį ąsotį ir pridėkite likusius 3 puodelius filtruoto vandens. Likusį persiką supjaustykite plonais griežinėliais. Stiklinių papuošimui atidėkite keletą citrinos griežinėlių bei mėtos šakelių, o į bendrą ąsotį sudėkite persikų griežinėlius, likusius citrusinius vaisius ir mėtas. Palaikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.
4. Papuoškite ir patiekite: į stiklines pridėkite ledukų ir užpilkite arbatos. Į kiekvieną stiklinę įdėkite citrusinių vaisių skiltelių ir šviežių mėtų lapelių.
PASTABA: pagal šį receptą pasigaminsite nestipriai saldintą arbatą. Jei mėgstate saldžiau, į persikų sirupą įdėkite dar 1/4 puodelio medaus.
Norėdami pagreitinti šaldymo procesą, į arbatos ir sirupo mišinį sudėkite 4 puodelius ledo kubelių (vietoje 3 puodelių vandens) ir patiekite su papildomu ledukų kiekiu.
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite