Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – persų virtuvei būdingas alyvuogių pagardas su graikiniais riešutais, žolelėmis ir granatų melasa.
Derinkite su humusu, ant grotelių keptomis daržovėmis (pavyzdžiui, cukinija), vištienos ar žuvies patiekalais!
Ingredientai:
1/2 puodelio žalių alyvuogių be kauliukų, stambiai supjaustytų (arba nepjaustytų – priklauso nuo jūsų poreikio)
1/2 puodelio KALAMATA alyvuogių be kauliukų, stambiai supjaustytų (arba nepjaustytų – priklauso nuo jūsų poreikio)
1/2 puodelio graikinių riešutų, smulkiai supjaustytų
2 šaukštai granatų melasos
Ypač tyras alyvuogių aliejus
1 šaukštas raudonojo vyno acto
1 džiovintas lauro lapas
Vienos citrinos žievelė
2 šaukštai stambiai supjaustytų šviežių mėtų lapelių
1 maža česnako skiltelė, sutarkuota arba susmulkinta
1/2 arbatinio šaukštelio graikiško raudonėlio
1/4 arba 1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių
Gaminimas:
1. Į stiklainėlį sudėkite alyvuoges ir graikinius riešutus.
2. Mažame puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus, granatų melasą, actą ir lauro lapą. Tada nukelkite nuo ugnies, įmaišykite citrinos žievelę, mėtas, česnaką, raudonėlį ir raudonųjų pipirų dribsnius.
3. Šiltą skystį atsargiai supilkite į stiklainį su alyvuogių mišiniu. Išmaišykite. Jei skystis nepasiekia viršaus, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus (kad šiek tiek apsemtų alyvuoges). Sandariai uždarykite stiklainį. Mišinį palaikykite šaldytuve porą valandų arba per naktį.
4. Maždaug 30 minučių prieš patiekdami, perkelkite norimą mišinio kiekį į nedidelį dubenėlį ir palikite sušilti iki kambario temperatūros. Likusią dalį laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
Išeiga: 1 stiklainėlis
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite