Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Avinžirnių ir vištienos salotos

    Ingredientai:

     

    Kreminiam graikiško jogurto padažui:

    1/3 puodelio nenugriebto pieno graikiško jogurto

    3 šaukštai prancūziškų garstyčių DIJON

    1 citrina (išspausti sultis)

    1 česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos

    1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių

    Druska

    Juodieji pipirai

     

    Salotoms:

    1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

    350 g susmulkintos vištienos krūtinėlės (virtos arba keptos)

    2 saliero stiebai, smulkiai supjaustyti

    1–2 askaloniniai česnakai, smulkiai supjaustyti (dar žinomi kaip šalotiniai svogūnai arba askalonai; angl. shallot)

    Saulėje džiovinti pomidorai, supjaustyti

    1/2 puodelio supjaustytų šviežių petražolių

     

    Gaminimas:  

    1. Paruoškite padažą: į didelį dubenį sudėkite jogurtą, garstyčias, citrinos sultis, česnaką, didelį šaukštą alyvuogių aliejaus, saldžiosios paprikos, raudonųjų pipirų dribsnių ir didelį žiupsnelį druskos bei pipirų (maždaug po 1/2 arbatinio šaukštelio). Gerai išmaišykite.

    2. Į dubenį su padažu sudėkite avinžirnius ir nestipriai sutrinkite juos šaukšto ar šakutės nugarėle. Tada sudėkite smulkintą vištieną, salierus, askaloninius česnakus, saulėje džiovintus pomidorus ir petražoles. Viską gerai išmaišykite.

    3. Jei turite laiko, vištienos salotas palaikykite šaldytuve apie 20 minučių (tai nebūtina, ypač jei naudojate šaldytuve jau buvusią vištieną). Salotas patiekite dubenyje arba pasigaminkite vištienos salotų sumuštinių. Skanaus!

     

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite