Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Namuose paruošti falafeliai

    Naminiais falafeliais pagardinkite šiltos pita duonelės sumuštinius su gražgarstėmis, tahini (sezamų pastos) padažu arba humusu bei pomidorų/agurkų salotomis.

    Arba patiekite bet kokiu kitų jūsų pasirinktu būdu!

     

    Ingredientai:

    2 puodeliai sausų avinžirnių (netinka konservuoti arba virti avinžirniai!)

    1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos

    1 puodelis šviežių petražolių lapelių, be kotelių

    3/4 puodelio šviežių kalendros lapelių, be kotelių

    1/2 puodelio šviežių krapų, be kotelių

    1 mažas svogūnas, supjaustytas ketvirčiais

    7–8 česnako skiltelės, nuluptos

    Druskos (pagal skonį)

    1 šaukštas maltų juodųjų pipirų

    1 šaukštas malto kumino

    1 šaukštas maltos kalendros

    1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų (nebūtina)

    1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

    2 šaukštai skrudintų sezamo sėklų

    Aliejaus (kepimui)

     

    Gaminimas:  

    1. (Pasiruošimą pradėkite dieną prieš) Sudėkite sausus avinžirnius ir kepimo sodą į didelį dubenį, pripildytą vandens (avinžirniai turėtų būti apsemti bent 5 cm). Pamirkykite per naktį 18 valandų (jei avinžirniai vis tiek per kieti, mirkykite ilgiau). Tada vandenį nupilkite, o avinžirnius nusausinkite.

    2. Sudėkite avinžirnius, žoleles, svogūnus, česnaką ir prieskonius į didelį virtuvinio kombaino dubenį. Virtuvinį kombainą vis įjunkite 40 sekundžių intervalui ir kartokite tol, kol viskas gerai susimaišys tarpusavyje ir gausite falafelių mišinį.

    3. Falafelių mišinį supilkite į indą ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve bent 1 valandą arba tol, kol būsite pasirengę kepti.

    4. Prieš pat kepdami, į falafelių mišinį įberkite kepimo miltelių bei sezamo sėklų ir išmaišykite šaukštu.

    5. Šaukštais kabinkite mišinio ir drėgnomis rankomis formuokite falafelius (kiekvienas apie 1 cm storio).

    6. Į vidutinio dydžio keptuvę pripilkite aliejaus (7-8 cm). Pakaitinkite aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies tol, kol jis pradės švelniai burbuliuoti. Atsargiai sudėkite falafelius į aliejų, leiskite jiems apkepti apie 3–5 minutes (kol taps traškūs ir vidutiniškai parudavę išorėje). Neperpildykite keptuvės; jei reikia, kepkite falafelius keliomis partijomis.

    7. Iškeptus falafelius sudėkite į kiaurasamtį arba lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad nuvarvėtų.

     

    Išeiga: 24 falafeliai

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite