Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Naminiais falafeliais pagardinkite šiltos pita duonelės sumuštinius su gražgarstėmis, tahini (sezamų pastos) padažu arba humusu bei pomidorų/agurkų salotomis.
Arba patiekite bet kokiu kitų jūsų pasirinktu būdu!
Ingredientai:
2 puodeliai sausų avinžirnių (netinka konservuoti arba virti avinžirniai!)
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
1 puodelis šviežių petražolių lapelių, be kotelių
3/4 puodelio šviežių kalendros lapelių, be kotelių
1/2 puodelio šviežių krapų, be kotelių
1 mažas svogūnas, supjaustytas ketvirčiais
7–8 česnako skiltelės, nuluptos
Druskos (pagal skonį)
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas malto kumino
1 šaukštas maltos kalendros
1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų (nebūtina)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai skrudintų sezamo sėklų
Aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
1. (Pasiruošimą pradėkite dieną prieš) Sudėkite sausus avinžirnius ir kepimo sodą į didelį dubenį, pripildytą vandens (avinžirniai turėtų būti apsemti bent 5 cm). Pamirkykite per naktį 18 valandų (jei avinžirniai vis tiek per kieti, mirkykite ilgiau). Tada vandenį nupilkite, o avinžirnius nusausinkite.
2. Sudėkite avinžirnius, žoleles, svogūnus, česnaką ir prieskonius į didelį virtuvinio kombaino dubenį. Virtuvinį kombainą vis įjunkite 40 sekundžių intervalui ir kartokite tol, kol viskas gerai susimaišys tarpusavyje ir gausite falafelių mišinį.
3. Falafelių mišinį supilkite į indą ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve bent 1 valandą arba tol, kol būsite pasirengę kepti.
4. Prieš pat kepdami, į falafelių mišinį įberkite kepimo miltelių bei sezamo sėklų ir išmaišykite šaukštu.
5. Šaukštais kabinkite mišinio ir drėgnomis rankomis formuokite falafelius (kiekvienas apie 1 cm storio).
6. Į vidutinio dydžio keptuvę pripilkite aliejaus (7-8 cm). Pakaitinkite aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies tol, kol jis pradės švelniai burbuliuoti. Atsargiai sudėkite falafelius į aliejų, leiskite jiems apkepti apie 3–5 minutes (kol taps traškūs ir vidutiniškai parudavę išorėje). Neperpildykite keptuvės; jei reikia, kepkite falafelius keliomis partijomis.
7. Iškeptus falafelius sudėkite į kiaurasamtį arba lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad nuvarvėtų.
Išeiga: 24 falafeliai
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite