Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Lašišos kąsneliai

    Ingredientai:

    1 arbatinis šaukštelis maltos rūkytos paprikos

    1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių

    1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino

    1/2 arbatinio šaukštelio žagrenio (sumac)

    Druska

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    450 g lašišos filė, be odos

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    Smulkiai supjaustyti svogūnų laiškai

    Žaliosios citrinos skiltelės

     

    Padažui:

    1/4 puodelio paprasto graikiško jogurto

    2 šaukštai padažo HARISSA

    1 arbatinis šaukštelis medaus

    1 žalioji citrina (išspausti sultis)

    Druska

     

    Gaminimas:  

    1. Mažame dubenyje sumaišykite maltą rūkytą papriką, česnako miltelius, raudonųjų pipirų dribsnius, kuminą, žagrenį ir po didelį žiupsnelį druskos bei juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.

    2. Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite 2-3 cm gabalėliais. Gausiai pagardinkite paruoštu prieskonių mišiniu. Išmaišykite, kad pasidengtų prieskoniais.

    3. Paruoškite harissa-jogurto padažą: į vidutinio dydžio dubenį sudėkite graikišką jogurtą, harissą, medų, žaliosios citrinos sultis ir didelį žiupsnelį druskos (apie 1/2 arbatinio šaukštelio). Gerai išplakite iki vientisos masės. Kol kas atidėkite į šalį.

    4. Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite apie 1 šaukštą ypač tyro alyvuogių aliejaus (įpilkite tiek, kad užtektų negausiai padengti keptuvės dugną). Keptuvėje išdėliokite lašišą vienu sluoksniu (neperpildykite keptuvės). Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir mentele kelias sekundes švelniai paspauskite lašišą. Lašišą kepkite netrukdomai 4–5 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes (kol lašiša taps lengvai plėšoma šakute).

    5. Perkelkite lašišą į serviravimo lėkštę; ant viršaus išspauskite šviežių žaliosios citrinos sulčių. Pagardinkite harissa-jogurto padažu ir susmulkintais svogūnų laiškais.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite