Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – pietryčių Azijos virtuvės skonių įkvėpta soti veganiška vakarienė.
Ingredientai:
Prieskonių mišinys:
1 ½ arbatinio šaukštelio malto kumino
1 ½ arbatinio šaukštelio maltos paprikos
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio maltų pankolių sėklų
1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero
1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1/2 arbatinio šaukštelio žagrenio (sumac)
Kiti ingredientai:
1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas, supjaustytas žiedynais
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
prieskonių mišinys (žr. aukščiau)
jūros druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį)
1 mažas raudonasis svogūnas, supjaustytas
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 ¼ puodelio perlinio kuskuso
1 ½ puodelio virtų arba konservuotų avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
2 ¼ puodelio daržovių sultinio
1 puodelis riebaus kokosų pieno
1 šaukštas žaliosios citrinos sulčių (ir daugiau, jei reikia)
1/4 puodelio smulkintų kalendrų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Pasiruoškite didelę kepimo skardą – jei norite, išklokite ją kepimo popieriumi.
2. Paruoškite prieskonių mišinį: mažame dubenyje sumaišykite maltą kuminą, maltą papriką, kalendrą, ciberžolę, česnako miltelius, svogūnų miltelius, maltą pankolį, maltą imbierą, cinamoną ir žagrenį (sumac). Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
3. Visus žiedinio kopūsto žiedynus sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstykite puse prieskonių mišinio kiekio; taip pat įberkite druskos bei pipirų. Žiedinius kopūstus išmaišykite, kad jie pasidengtų prieskoniais ir aliejumi; tada paskleiskite vienu sluoksniu. Kepimo skardą dėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol žiedinis kopūstas gražiai karamelizuosis (apie 35–40 minučių). Įpusėjus kepimo laikui, žiedynus išmaišykite ir apverskite.
4. Kol žiediniai kopūstai kepa, paruoškite kokosinį kuskusą. Ant viryklės uždėkite troškintuvą arba gilią keptuvę (ant vidutinės ugnies). Kai įkais, supilkite likusį šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūną ir kepkite tol, kol suminkštės ir taps permatomas, apie 6–7 minutes. Sudėkite česnaką ir likusį prieskonių mišinio kiekį; pakepinkite dar minutę.
5. Sudėkite perlinį kuskusą ir pakepinkite jį prieskoniuose apie minutę. Tada sudėkite avinžirnius ir daržovių sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir užvirinkite. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite neuždengę, kol susigers didžioji dalis skysčio ir kuskusas suminkštės (maždaug 8–10 minučių). Dažnai maišykite mišinį, kad jis nepriliptų prie puodo dugno.
6. Įmaišykite kokosų pieną ir žaliosios citrinos sultis. Paragaukite kuskuso – patikrinkite, ar netrūksta prieskonių, ir, jei reikia, pridėkite daugiau druskos, žaliosios citrinos sulčių ir pan. Troškinkite toliau, kad mišinys sutirštėtų. Ant kokosinio kuskuso užberkite keptų žiedinių kopūstų ir smulkiai supjaustytos kalendros. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: thefirstmess.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite