Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šiam burnoje tirpstančiam desertui paruošti prireiks vos dviejų ingredientų!
Ingredientai:
2/3 puodelio (160 g) gryno žemės riešutų sviesto, glotnios konsistencijos
125 g juodojo šokolado (70–85 % kakavos arba saldesnio, jei pageidaujate)
Priedai (nebūtina):
1 šaukštas agavų arba klevų sirupo (praleiskite, jei naudojate saldesnį šokoladą)
Maža sauja smulkintų riešutų, pvz., pistacijų, migdolų arba graikinių riešutų
Gaminimas:
1. Šokoladą susmulkinkite arba sulaužykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su žemės riešutų sviestu karščiui atspariame dubenyje. Atsargiai ištirpinkite juos abu dubenyje virš puodo su 2-3 cm verdančio vandens. Retkarčiais pamaišykite, kol masė taps vientisa. Kitas metodas: šokoladą ir žemės riešutų sviestą tirpinkite kartu mikrobangų krosnelėje 20 sekundžių intervalais, vis pamaišydami, kad masė nepridegtų.
2. Kai masė visiškai ištirps ir taps vientisa, įmaišykite sirupą (jei naudojate), tada įmaišykite papildomus priedus (nebūtina).
3. Supilkite mišinį į nedidelę silikoninę formelę, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą arba kitą jums patinkantį indą. Tada mentele išlyginkite viršų ir užberkite pasirinktų priedų (pvz., riešutų / šokolado drožlių – nebūtina).
4. Palaikykite šaldytuve arba šaldiklyje 1–2 valandas (kol sustings), tada supjaustykite kvadratėliais ir mėgaukitės!
PASTABA: jei norite pakoreguoti saldainių kietumą/minkštumą, keiskite šokolado ir žemės riešutų sviesto kiekio santykį (kuo daugiau žemės riešutų sviesto, tuo saldainiai bus minkštesni). Jei norite pakoreguoti saldainių masės „tirštumą“, pakeiskite naudojamos formelės dydį ir pakoreguokite šaldymo laiką.
Išeiga: 24 gabalėliai
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite