Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiškas šaldyto jogurto desertas

    Tai – sveikuoliškas užkandis, itin tinkantis pusryčiams!

     

    Ingredientai:

    Pagrindui:

    3 MEDJOOL datulės be kauliukų (pamirkytos karštame vandenyje ir nusausintos)

    1/2 puodelio jūsų pasirinktų riešutų arba sėklų

    1/4 puodelio avižinių dribsnių

     

    Kreminiam sluoksniui:

    140 g jogurto (pvz., kokosų arba sojų)

    100 g veganiško kreminio sūrio (arba tiesiog naudokite daugiau jogurto, jei norite
    „lengvesnio“ deserto)

    1/3 puodelio jūsų pasirinkto saldiklio (pavyzdžiui, ksilitolio)

    100 g braškių (nebūtina)

    1½ šaukšto žaliosios arba geltonosios citrinos sulčių

     

    Papuošimui:

    Šviežių uogų (pvz., braškių, aviečių, gervuogių)

    Granolos

     

    Gaminimas:  

    1. Pirmiausia datules 2–4 minutes pamirkykite karštame vandenyje, tada nukoškite. Sutrinkite datules, riešutus ir avižinius dribsnius virtuviniu kombainu arba trintuvu (blenderiu).

    2. Datulių ir riešutų mišinį tvirtai įspauskite į 8 silikonines keksiukų formeles.

    3. Tada iki vientisos masės sutrinkite jogurtą, kreminį sūrį (jei naudojate), saldiklį, citriną ir vaisius. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite saldumą.

    4. Jogurto mišinį supilkite ant pagrindo ir pridėkite priedų – pavyzdžiui, uogų ir granolos.

    5. Desertą užšaldykite 1–2 valandoms (iki norimos tekstūros – minkštesnės ar tvirtesnės). Prieš valgant leiskite desertui atšilti bent 15 minučių, kad jis suminkštėtų ir sustiprėtų jo skonis.

    Išeiga: 8 porcijos

    Receptas:  elavegan.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite