Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Krevečių salotos su citrininiu padažu

    Ingredientai:

    Druska

    450 g didelių krevečių be kevalo

    1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas

    Smulkinti svogūnų laiškai

    1 didelis prinokęs avokadas

    1/2 puodelio smulkintų petražolių

    Romaninės salotos (1 vnt.), supjaustytos dideliais gabalėliais, perplautos ir nusausintos

    Juodieji pipirai

     

    Padažui:

    1 maža česnako skiltelė, smulkiai sutarkuota arba susmulkinta

    1 kiaušinio trynys

    Druska

    1/2 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    2 citrinos

    1 šaukštas grūdėtų prancūziškų garstyčių DIJON

    1 šaukštas smulkintų kaparėlių

    Žiupsnelis maltos paprikos

    1/2 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo (nebūtina)

    Gaminimas:  

    1. Užvirinkite vidutinio dydžio puodą vandens (ant stiprios ugnies). Kepimo skardą išklokite popieriniais rankšluosčiais.

    2. Užvirus į vandenį gausiai įberkite druskos; sumažinkite ugnį iki vidutinės. Sudėkite krevetes ir virkite maždaug 2 minutes. Kiaurasamčiu perkelkite jas ant paruoštos kepimo skardos ir paskleiskite vienu sluoksniu, kad išdžiūtų.

    3. Paruoškite padažą: į nedidelį dubenį sudėkite česnaką ir kiaušinio trynį. Išplakite iki vientisos masės. Beplakdami, labai lėtai įmaišykite alyvuogių aliejų: pradėkite nuo vieno lašo ir įmaišykite jį, tada dar vieną lašą, tada didesnį šlakelį. Mažais etapais supilkite visą nurodytą aliejaus kiekį; įpusėjus šiam procesui įberkite žiupsnelį druskos (apie 1/4 arbatinio šaukštelio). Padažas turėtų būti tirštas ir šviesiai geltonas. Įtarkuokite citrinos žievelę (1 citrina). Tada perpjaukite citriną per pusę, išspauskite sultis iš pusės citrinos ir išplakite padažą iki vientisos masės. Paragaukite ir, jei norite, pridėkite daugiau citrinos sulčių ir (arba) druskos. Įmaišykite kaparėlius, garstyčias, maltą papriką ir Vorčesterio padažą (jei naudojate).

    4. Dar kartą nusausinkite krevetes popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į didelį dubenį. Taip pat sudėkite salierą bei svogūnų laiškus ir išmaišykite. Įmaišykite salotų padažo.

    5. Palaikykite šaldytuve maždaug 20 minučių (arba pernakt).

    6. Perpjaukite avokadą per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite minkštimą dideliais kubeliais (maždaug tokio pat dydžio kaip virtos krevetės). Avokadą atsargiai įmaišykite į krevečių salotas.

    7. Serviravimo lėkštę išklokite romaninėmis salotomis ir išspauskite pusę citrinos. Ant viršaus uždėkite krevečių salotų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir petražolėmis. Likusią citriną supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant lėkštės. Skanaus!

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite