Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
450 g morkų, nuluptų, nupjautais galais
Smulkintų svogūnų laiškų
1/2 puodelio stambiai supjaustytų mėtų lapelių (ir daugiau – patiekimui)
1/4 puodelio stambiai susmulkintų pistacijų (ir daugiau – patiekimui)
2 MEDJOOL datulės, be kauliukų, supjaustytos mažais gabalėliais
1 šaukštas skrudintų sezamo sėklų
Padažui:
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1–2 šaukštai TAHINI (sezamų pasta)
1 citrina, išspausti sultis
1 arbatinis šaukštelis medaus
2 šaukštai vandens
1/2 arbatinio šaukštelio žagrenio (sumac)
1/2 arbatinio šaukštelio kumino
1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių
Druska
Juodieji pipirai
Ypač tyras alyvuogių aliejus
Gaminimas:
1. Morkas supjaustykite 5–8 cm gabalėliais, tada išilgai plonomis juostelėmis (kelių milimetrų storio). Sudėkite morkų juosteles vieną ant kitos ir supjaustykite jas išilgai plonais pagaliukais (arba, jei norite, morkas galite sutarkuoti arba susmulkinti kitu jūsų pasirinktu metodu).
2. Sudėkite morkas į didelį dubenį kartu su svogūnų laiškais, mėtomis, pistacijomis, datulėmis ir sezamų sėklomis.
3. Paruoškite padažą: mažame dubenyje išplakite česnaką, TAHINI, citrinos sultis, medų, vandenį, prieskonius, didelį žiupsnelį druskos ir pipirų. Į mišinį įplakite pakankamą kiekį alyvuogių aliejaus - maždaug 1/4 puodelio.
4. Prieš patiekdami, apšlakstykite salotas padažu ir išmaišykite. Pagardinkite šviežiomis mėtomis ir smulkintomis pistacijomis.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite