Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
280 g makaronų be gliuteno
1/4 puodelio veganiško sviesto
5 skiltelės česnako, susmulkintos
1 susmulkintas askaloninis česnakas (dar žinomi kaip šalotiniai svogūnai arba askalonai; angl. shallot)
1 skardinė avinžirnių (atitinka apie 1½ puodelio virtų avinžirnių), suberti į kiaurasamtį ir perplauti po tekančiu vandeniu
2 puodeliai susmulkintų šparagų (smidrų)
Priedai bei ingredientai padažui:
2/3 puodelio avižų pieno (arba bet kokio augalinio pieno)
3 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai vandens, atidėto po makaronų virimo
2 šaukštai citrinos žievelės
2 šaukštai maistinių mielių
½–1 arbatinis šaukštelis druskos (įberkite daugiau arba mažiau – pagal skonį)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų pipirų (įberkite daugiau arba mažiau – pagal skonį)
1/2 arbatinio šaukštelio čili dribsnių (nebūtina – priklauso, ar mėgstate aštriai)
smulkintas bazilikas (nebūtina)
Gaminimas:
1. Pirmiausia išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Prieš nukošdami išvirusius makaronus, 2 šaukštus makaronų vandens atidėkite tolimesniam naudojimui (padažo ruošimui). Nukoškite išvirtus makaronus ir atidėkite į šalį.
2. Kol makaronai verda, į didelę keptuvę įdėkite veganiško sviesto. Kai sviestas ištirps, sudėkite susmulkintą paprastą ir askaloninį česnaką. Kepkite 2–3 minutes, kol pasklis aromatas.
3. Tada sudėkite avinžirnius ir šparagus. Dažnai maišydami, kepkite 5–8 minutes.
4. Įpilkite avižų pieno, atidėto makaronų vandens, citrinos sulčių, citrinos žievelės, maistinių mielių, druskos, pipirų ir, jei norite, čili dribsnių. Išmaišykite ir virkite dar 2–3 minutes, kad padažas sutirštėtų. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir maišykite tol, kol makaronai visiškai pasidengs citrininiu sviesto padažu.
5. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite 2–3 minutėms, kad sutirštėtų. Jei reikia, papildomai pagardinkite druska ir pipirais. Tada makaronus apibarstykite susmulkintais bazilikais ir patiekite šiltus. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: shortgirltallorder.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite