Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiški avinžirnių miltų blynai

    Ingredientai:

     

    1 puodelis (120 g) avinžirnių miltų

    2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (arba 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos)

    3 šaukštai cukraus (kokosų cukraus arba eritritolio)

    1/2 puodelio + 2 šaukštai migdolų pieno (vanilinio, nesaldinto arba kito augalinio pieno pagal jūsų pasirinkimą)

     

    Nebūtina:

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

    1/2 arbatinio šaukštelio cinamono

     

    Gaminimas:  

    1. Dubenyje išplakite avinžirnių miltus, kepimo miltelius ir cukrų, kol gerai susimaišys ir neliks gumulėlių.

    2. Tada įmaišykite nesaldintą migdolų pieną (maišykite iki vientisos masės). Atkreipkite dėmesį, kad avinžirnių miltai lengvai sulimpa ir formuoja gumulėlius – kad to išvengtumėte, intensyviai plakite tol, kol neliks gumulėlių. Gali likti keli nesuskaidyti gumulėliai, bet kuo jų mažiau, tuo bus skaniau! Tešlą galite sutrinti ir trintuvu (blenderiu) – tuo atveju gautumėte itin glotnią tekstūrą. PASTABA: prieš kepdami į tešlą galite įdėti 1/3 puodelio juodojo šokolado drožlių arba šviežių mėlynių.

    3. Įkaitinkite nepridegančią blynų keptuvę ant vidutinės ugnies. Keptuvę šiek tiek sutepkite augaliniu aliejumi – maždaug 1/2 arbatinio šaukštelio (svarbu nepripilti aliejaus per daug!).

    4. Vienam blynui į keptuvę dėkite po 2–3 šaukštus tešlos, priklausomai nuo norimo blynų dydžio.

    5. Kepkite 2–3 minutes iš vienos pusės (kol centre atsiras burbuliukų ir blyną bus lengva apversti).

    6. Pakiškite mentelę po blynu ir apverskite jį. Kitą pusę apkepkite dar 1 minutę.

    7. Iškeptus blynus palikite atvėsti ant grotelių ir kartokite tą patį procesą su likusiu tešlos kiekiu – turėtų susidaryti apie 8 vidutinio dydžio blynai.

    8. Blynus patiekite iškart su klevų sirupu, bananų griežinėliais ir šviežiomis mėlynėmis.

    Išeiga: 8 blynai

    Receptas:  theconsciousplantkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite