Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiška brokolių sriuba

    Ingredientai:

     

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus (ir daugiau – apšlakstymui)

    Susmulkintas svogūnas

    1/2 puodelio susmulkinto saliero

    1/3 puodelio susmulkintų morkų

    450 gramų brokolių, stiebai supjaustyti kubeliais, o žiedynai susmulkinti

    3/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    1 bulvė, supjaustyta kubeliais

    4 skiltelės česnako, susmulkintos

    4 puodeliai daržovių sultinio

    3 puodeliai kubeliais supjaustytos duonos (duonos skrebučiams)

    1/2 puodelio „žalių“ anakardžių

    1½ arbatinio šaukštelio obuolių sidro acto

    1/2 arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių DIJON

    1/4 puodelio šviežių krapų

    1 šaukštas šviežių citrinos sulčių

     

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir išklokite 2 mažas kepimo skardas kepimo popieriumi.

    2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną, salierą, morkas, brokolių stiebus, druską bei kelis žiupsnelius pipirų ir pakepinkite tol, kol suminkštės (maždaug 10 minučių). Sudėkite bulves ir česnaką, išmaišykite, tada supilkite sultinį ir virkite 20 minučių (kol bulvės suminkštės). Palikite šiek tiek atvėsti.

    3. Vieną puodelį brokolių žiedynų atidėkite į šalį (prireiks vėliau). Likusius žiedynus sudėkite į įdėklą, skirtą virti garuose, ir uždėkite jį ant puodo, pripildyto 2-3 cm vandens. Užvirinkite vandenį, uždenkite ir virkite garuose 5 minutes (kol brokoliai suminkštės).

    4. Tuo tarpu ant kepimo skardų sudėkite anksčiau atidėtus brokolių žiedynus bei duonos kubelius. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite žiupsnelį druskos. Kepkite tol, kol duona taps traški, o brokolis suminkštės ir apskrus aplink kraštus (10–15 minučių).

    5. Supilkite sriubą į trintuvą (blenderį), suberkite anakardžius, obuolių sidro actą ir garstyčias. Trinkite iki kreminės masės. Jei reikia, trinkite keliomis partijomis. Sudėkite garuose virtus brokolių žiedynus, krapus bei citrinos sultis. Sutrinkite taip, kad brokoliai susimaišytų su kitais ingredientais, tačiau vis tiek išliktų šiek tiek nesutrintų gabalėlių. Sriuba turėtų būti tiršta. Jei ji yra per tiršta, įpilkite 1/2 puodelio vandens, kad praskiestumėte iki norimos konsistencijos.

    6. Sriubą pagardinkite prieskoniais (pagal skonį) ir patiekite dubenėliuose su keptais brokoliais ir duonos skrebučiais ant viršaus.

    PASTABA: į sriubą galite įmaišyti kelis šaukštus maistinių mielių – tai suteiks papildomo „sūrio“ skonio!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite