Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Lašišos ir šparagų salotos su pomidorais

    Ingredientai:

     

    12 šparagų (smidrų) ūglių

    3 šaukštai alyvuogių aliejaus

    2 skiltelės česnako (susmulkintos)

    14 vyšninių arba slyvinių pomidorų

    2 lašišos filė

    3 puodeliai įvairių salotų lapų mišinio

    2 šaukštai fetos sūrio

    druska ir pipirai (pagal skonį)

     

    Salotų padažui:

    2 šaukštai brandinto balzaminio acto

    3 šaukštai alyvuogių aliejaus

    1 arbatinis šaukštelis medaus

    1/2 arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių DIJON

    druska ir pipirai (pagal skonį)

    Gaminimas:  

    1. Įkaitinkite 1–2 šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pamaišykite 30 sekundžių. Sudėkite šparagus, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite 4–5 minutes (kol suminkštės). Tada šparagus perkelkite į lėkštę.

    2. Į tą pačią keptuvę įpilkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite pomidorus ant vidutinės ugnies. Prieš pamaišydami, leiskite jiems keptuvėje netrukdomai pastovėti 2 minutes, kol apskrus. Tada išmaišykite ir pakepinkite dar 2–3 minutes. Perdėkite pomidorus į lėkštę.

    3. Į tą pačią keptuvę sudėkite lašišą (jei reikia, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus) ir ant vidutinės ugnies kepkite odele žemyn (2–3 minutes). Viršutinę pusę pagardinkite druska ir pipirais. Apverskite lašišą ir kepkite dar 1–2 minutes.

    4. Salotų lapų mišinį padalinkite į dvi lėkštes. Sudėkite lašišą, šparagus ir pomidorus. Ant viršaus pabarstykite fetos sūrio ir apšlakstykite padažu. Skanaus!

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:  downshiftology.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite