Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis

    Tai – kinų virtuvės įkvėptas receptas.

    Labiausiai tiks vienos dienos senumo virti ryžiai. Tačiau galite naudoti ir šviežiai virtus ryžius – tik prieš gamindami šį receptą paskleiskite ryžius ant kepimo skardos ir 1 valandą palaikykite juos šaldytuve.

     

    Ingredientai:

     

    2 šaukštai + 1/2 arbatinio šaukštelio neutralaus aliejaus

    2 kiaušiniai, plakti

    1/2 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto

    2 vidutinio dydžio morkos, nuluptos ir supjaustytos kubeliais

    1 puodelis šaldytų žirnelių

    3 skiltelės česnako, supjaustytos

    1 šaukštas smulkinto šviežio imbiero

    Smulkintų svogūnų laiškų

    4 puodeliai virtų baltųjų ryžių (atšalusių)

    3 šaukštai sojų padažo arba TAMARI padažo

    1½ šaukšto skrudintų sezamų aliejaus

    2 šaukštai ryžių acto

    Gaminimas:  

    1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1/2 arbatinio šaukštelio aliejaus. Įmuškite kiaušinius ir kepkite, dažnai maišydami, apie 1 minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

    2. Nuvalykite keptuvę ir vėl uždėkite ant vidutinės ugnies. Įkaitinkite dar 1 šaukštą aliejaus, tada sudėkite svogūną, morkas ir žirnelius. Kepkite, dažnai maišydami, 3–5 minutes (kol suminkštės).

    3. Į keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą aliejaus kartu su česnaku, imbieru ir svogūnų laiškais. Išmaišykite, tada sudėkite ryžius, sojų padažą ir 1 šaukštą sezamų aliejaus. Išmaišykite, kad ryžiai pasidengtų padažu, tada tolygiai prispauskite juos prie keptuvės dugno. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, 3–5 minutes. Ryžiai turėtų šiek tiek paruduoti.

    4. Įmaišykite likusį 1/2 šaukšto sezamų aliejaus, ryžių acto ir plaktus kiaušinius. Pagardinkite svogūnų laiškais.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  loveandlemons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite