Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – kinų virtuvės įkvėptas receptas.
Labiausiai tiks vienos dienos senumo virti ryžiai. Tačiau galite naudoti ir šviežiai virtus ryžius – tik prieš gamindami šį receptą paskleiskite ryžius ant kepimo skardos ir 1 valandą palaikykite juos šaldytuve.
Ingredientai:
2 šaukštai + 1/2 arbatinio šaukštelio neutralaus aliejaus
2 kiaušiniai, plakti
1/2 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto
2 vidutinio dydžio morkos, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
1 puodelis šaldytų žirnelių
3 skiltelės česnako, supjaustytos
1 šaukštas smulkinto šviežio imbiero
Smulkintų svogūnų laiškų
4 puodeliai virtų baltųjų ryžių (atšalusių)
3 šaukštai sojų padažo arba TAMARI padažo
1½ šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
2 šaukštai ryžių acto
Gaminimas:
1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1/2 arbatinio šaukštelio aliejaus. Įmuškite kiaušinius ir kepkite, dažnai maišydami, apie 1 minutę. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
2. Nuvalykite keptuvę ir vėl uždėkite ant vidutinės ugnies. Įkaitinkite dar 1 šaukštą aliejaus, tada sudėkite svogūną, morkas ir žirnelius. Kepkite, dažnai maišydami, 3–5 minutes (kol suminkštės).
3. Į keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą aliejaus kartu su česnaku, imbieru ir svogūnų laiškais. Išmaišykite, tada sudėkite ryžius, sojų padažą ir 1 šaukštą sezamų aliejaus. Išmaišykite, kad ryžiai pasidengtų padažu, tada tolygiai prispauskite juos prie keptuvės dugno. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, 3–5 minutes. Ryžiai turėtų šiek tiek paruduoti.
4. Įmaišykite likusį 1/2 šaukšto sezamų aliejaus, ryžių acto ir plaktus kiaušinius. Pagardinkite svogūnų laiškais.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite