Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Išbandykite šiuos ant grotelių keptus baklažanų griežinėlius su „barbekiu“ padažu!
Beje, „barbekiu“ padažą galite pakeisti bet kokiu kitu pasirinktu padažu, pavyzdžiui, Harissa, žemės riešutų padažu, chimichurri.
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio baklažanai, supjaustyti 2-3 cm storio griežinėliais
1 šaukštas jūros druskos (didžiąją dalį druskos vėliau nuskalausite)
Purškiamasis aliejus
1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
malti juodieji pipirai (pagal skonį)
1/2 puodelio jūsų pasirinkto „barbekiu“ padažo
Patiekimui: smulkintų prieskoninių žolelių (nebūtina)
Gaminimas:
1. Įdėkite didelį kiaurasamtį į kriauklę. Sudėkite baklažanų griežinėlius į kiaurasamtį. Pabarstykite baklažanus šaukštu druskos ir rankomis išmaišykite (kad kiekvienas griežinėlis tolygiai pasidengtų druska). Palikite pastovėti 20 minučių.
2. Ant stalviršio padėkite kepimo skardą ir išklokite ją švariu virtuviniu rankšluosčiu.
3. Baklažanas turėtų būti išskyręs nemažai drėgmės. Kruopščiai perplaukite baklažanų griežinėlius, kad pašalintumėte visą druskos perteklių. Tada nuplautus baklažanų griežinėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos švariu virtuviniu rankšluosčiu. Nusausinkite baklažaną, tada rankšluostį nuimkite, ant kepimo skardos palikdami tik nusausintus griežinėlius.
4. Gerai įkaitinkite grilį.
5. Aliejumi tolygiai apipurkškite abi kiekvieno baklažano griežinėlio puses. Pagardinkite malta paprika, česnako milteliais, svogūnų milteliais ir pipirais (iš abiejų pusių). Galite pabarstyti druska (nebūtina).
6. Sudėkite baklažanų griežinėlius ant grotelių. Kepkite tol, kol apatinėje dalyje atsiras apdegimo žymių (maždaug 3 minutes). Žnyplėmis apverskite baklažanų griežinėlius. Toliau kepkite tol, kol kitoje pusėje taip pat atsiras apdegimo žymių ir baklažanas suminkštės (dar maždaug 3 minutes). Aptepkite baklažanų griežinėlius „barbekiu“ padažu ir apverskite, kad karamelizuotųsi. Pakartokite šį veiksmą su kitomis baklažanų griežinėlių pusėmis.
7. Ant grotelių iškeptus baklažanų griežinėlius patiekite iš karto; apibarstykite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis (nebūtina).
Išeiga: 4-6 porcijos
Receptas: thefirstmess.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite