Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1/3 puodelio „žalių“ anakardžių, pamirkytų bent 2 valandas; tada vandenį nupilkite
2/3 puodelio (160 ml) vandens
1 arbatinis šaukštelis šviesios MISO pastos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio askaloninis česnakas, smulkiai supjaustytas (dar žinomi kaip šalotiniai svogūnai arba askalonai; angl. shallot)
2 skiltelės česnako, susmulkintos
3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
2 arbatiniai šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
150 gramų šparaginių pupelių, supjaustytų 5 cm gabalėliais
jūros druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį)
2 skardinės sviestinių pupelių (arba bet kurių baltųjų pupelių), subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu (iš viso apie 3 puodelius pupelių)
2 puodeliai (500 ml) daržovių sultinio
3/4 puodelio šaldytų žirnelių
1 šaukštas citrinos sulčių
1/4 puodelio šviežių krapų, susmulkintų
Traški duona (patiekimui)
Gaminimas:
1. Paruoškite anakardžių kremą: galingu trintuvu (blenderiu) iki vientisos kreminės konsistencijos sutrinkite anakardžius, vandenį ir MISO pastą. Atidėkite į šalį.
2. Pastatykite troškintuvą arba gilią keptuvę ant viryklės ir nustatykite vidutinio stiprumo ugnį. Kai įkais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pasukiokite keptuvę. Sudėkite askaloninius česnakus ir pakepinkite tol, kol jie suminkštės ir taps permatomi, maždaug 5–6 minutes.
3. Į puodą sudėkite česnaką, kalendrą bei garstyčias ir pamaišykite 30 sekundžių. Sudėkite šparagines pupeles, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Tada sudėkite sviestines pupeles ir daržovių sultinį. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite ir troškinkite neuždengę tol, kol šparaginės pupelės suminkštės (maždaug 8 minutes).
4. Kai šparaginės pupelės suminkštės, sudėkite šaldytus žirnelius ir anakardžių kremą. Dar kartą pagardinkite druska ir pipirais. Maišykite tol, kol šparaginės pupelės suminkštės ir taps ryškiai žalios spalvos (maždaug 2 minutes).
5. Įpilkite citrinos sulčių bei krapų ir išmaišykite. Pupeles ir žirnelius patiekite dar karštus kartu su traškia duona. Skanaus!
Išeiga: 3-4 porcijos
Receptas: thefirstmess.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite