Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šį aštrų kalendrų padažą galite patiekti tiesiog su duona (kaip mirkomąjį padažą), tepti tiesiai ant duonos riekelės ir formuoti sumuštinius, patiekti su kiaušiniene, žuvies arba mėsos patiekalais ir kt.
Taip pat šį padažą galite patiekti kartu su humusu, tahini (sezamų pastos) padažu ir kt.
Ingredientai:
6 Chalapos paprikos (jalapeno) arba aštrios žaliosios čili paprikos: nupjauti galus ir supjaustyti griežinėliais (pašalinkite sėklas, jei norite mažiau aštrumo)
2 nuluptos česnako skiltelės
Druska
1 puodelis šviežių kalendros lapelių (jei kalendros nemėgstate, galite praleisti)
1/2 puodelio šviežių petražolių
1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
1/2 arbatinio šaukštelio malto žaliojo kardamono
1/2 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 citrinos sultys
Gaminimas:
1. Susmulkinkite jalapeno pipirus ir česnaką. Į virtuvinį kombainą sudėkite jalapeno pipirus, česnaką bei žiupsnelį druskos ir stambiai susmulkinkite.
2. Tada sudėkite šviežią kalendrą, petražoles, kuminą, maltą kalendrą ir kardamoną. Trinkite virtuviniu kombainu tol, kol gausite tirštą, vientisą pastos pavidalo masę.
3. Padažą perpilkite į dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus bei citrinos sulčių ir išmaišykite. Skanaus!
Išeiga: maždaug 1/2 puodelio
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite